sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTPeste 1.000 de persoane sunt bolnave de Covid în municipiu

Peste 1.000 de persoane sunt bolnave de Covid în municipiu

Cel de-al patrulea val al pandemiei aduce după sine o serie de recorduri sumbre la nivelul judeţului, dar şi al municipiului Botoşani. Astfel, astăzi, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei numărul cazurilor active la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ a depăşit pragul de o mie, în prezent 1.024 de persoane fiind bolnave. La nivelul judeţului 2.023 de cetăţeni au fost diagnosticaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

În ultimele 24 de ore 183 de persoane au fost depistate ca fiind pozitive, iar cele mai multe, respectiv 87 sunt din municipiul Botoşani. Aici rata de infectare a ajuns la 8,61 de cazuri la mia de locuitori.

Numărul de botoşăneni care s-au îmbolnăvit de la debutul pandemiei până în prezent a ajuns la 18.213. Dintre aceştia 15.355, adică 84,31%, s-au vindecat, iar 883 şi-au pierdut, din nefericire, viaţa.

În prezent localităţile Tudora, Roma, Curteşti, Mănăstirea Doamnei şi Băiceni, dar şi comuna Suliţa în întregime sunt în carantină din cauza numărului mare de îmbolnăviri. La un pas de carantină sunt şi municipiul Botoşani şi comuna Cristeşti.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
26.6 ° C
27 °
26 °
41 %
2.1kmh
100 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
26 °
mar
32 °
mie
31 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...