Situaţie alarmantă în învăţământ – Creşte numărul cadrelor didactice confirmate cu Covid

Datele actualizate transmise de Irina Telişcă, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, arată că în categoria persoanelor diagnosticate cu Covid se află 107 cadre didactice, şapte angajaţi din rândul personalului didactic auxiliar şi nouă din categoria personalului nedidactic. La aceştia se adaugă 177 de elevi depistaţi pozitiv. Numărul cazurilor de Covid din învăţământul botoşănean a impus trecerea în online a 165 de clase, totalizând 2.568 de preşcolari şi elevi. „Din nefericire, a crescut numărul cadrelor didactice confirmate cu Covid”, a spus Irina Telişcă.

În cazul în care numărul cadrelor care se vor îmbolnăvi va creşte, în unităţile respective vor fi din ce în ce mai greu de găsit dascăli care să le suplinească orele.

Probleme la Liceul Bucecea

La Liceul Bucecea, potrivit celor precizate de profesorul Silvia Elena Guşu, au fost confirmate cu Covid cinci cadre didactice, trei angajaţi din rândul personalului didactic auxiliar şi un elev. „Nu ne-am mai confruntat cu o asemenea situaţie. În ultimele zile, aproape în fiecare zi se îmbolnăvea cineva. Vinerea trecută am făcut Consiliu de Administraţie şi am decis să trecem în online”, a declarat Silvia Elena Guşu.

Şi Colegiul Economic „Octav Onicescu” s-a confruntat cu o problemă similară. Aici au fost şase cadre bolnave şi acum mai sunt patru.

„Analizaţi foarte bine riscurile”

Florentina Dănilă, un îndrăgit cadru didactic botoşănean, care s-a pensionat după ce unica soră a fost răpusă de Covid, le-a transmis dascălilor care au probleme de sănătate sau persoane vulnerabile în familie să solicite trecerea în online. „Analizați foarte bine riscurile. Eu, dacă aveam minte mai multă anul trecut și mă gândeam mai mult la cei de acasă, treceam în online mai repede și evitam (poate!) nenorocirea. Aveţi grijă de voi ca să puteți avea grijă, în primul rând, de cei dragi și de copiii de la şcoală”, a transmis Florentina Dănilă.

Deja ai votat!