sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTSituaţie alarmantă în învăţământ - Creşte numărul cadrelor didactice confirmate cu Covid

Situaţie alarmantă în învăţământ – Creşte numărul cadrelor didactice confirmate cu Covid

Datele actualizate transmise de Irina Telişcă, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, arată că în categoria persoanelor diagnosticate cu Covid se află 107 cadre didactice, şapte angajaţi din rândul personalului didactic auxiliar şi nouă din categoria personalului nedidactic. La aceştia se adaugă 177 de elevi depistaţi pozitiv. Numărul cazurilor de Covid din învăţământul botoşănean a impus trecerea în online a 165 de clase, totalizând 2.568 de preşcolari şi elevi. „Din nefericire, a crescut numărul cadrelor didactice confirmate cu Covid”, a spus Irina Telişcă.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

În cazul în care numărul cadrelor care se vor îmbolnăvi va creşte, în unităţile respective vor fi din ce în ce mai greu de găsit dascăli care să le suplinească orele.

Probleme la Liceul Bucecea

La Liceul Bucecea, potrivit celor precizate de profesorul Silvia Elena Guşu, au fost confirmate cu Covid cinci cadre didactice, trei angajaţi din rândul personalului didactic auxiliar şi un elev. „Nu ne-am mai confruntat cu o asemenea situaţie. În ultimele zile, aproape în fiecare zi se îmbolnăvea cineva. Vinerea trecută am făcut Consiliu de Administraţie şi am decis să trecem în online”, a declarat Silvia Elena Guşu.

Şi Colegiul Economic „Octav Onicescu” s-a confruntat cu o problemă similară. Aici au fost şase cadre bolnave şi acum mai sunt patru.

„Analizaţi foarte bine riscurile”

Florentina Dănilă, un îndrăgit cadru didactic botoşănean, care s-a pensionat după ce unica soră a fost răpusă de Covid, le-a transmis dascălilor care au probleme de sănătate sau persoane vulnerabile în familie să solicite trecerea în online. „Analizați foarte bine riscurile. Eu, dacă aveam minte mai multă anul trecut și mă gândeam mai mult la cei de acasă, treceam în online mai repede și evitam (poate!) nenorocirea. Aveţi grijă de voi ca să puteți avea grijă, în primul rând, de cei dragi și de copiii de la şcoală”, a transmis Florentina Dănilă.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
26.6 ° C
27 °
26 °
41 %
2.1kmh
100 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
26 °
mar
32 °
mie
31 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...