Veşti bune! Curteşti, Băiceni şi Mănăstirea Doamnei ies din carantină

Autorităţile sanitare au şi primele veşti bune, după aproape o lună în care valul patru a lovit tot mai violent întreg judeţul.

De miercuri, 13 octombrie, trei localităţi ies din carantina impusă de autorităţile judeţene. Deşi nu au fost primele carantinate în judeţ, satele Curteşti, Băiceni şi Mănăsttirea Doamnei sunt primele care ies din această stare de restricţii.

Astfel, după ce rata de infectare în comună a ajuns la 6,23, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis carantinarea celor trei sate, pe o perioadă de 14 zile. Această perioadă expiră miercuri, iar reprezentanţii DSP au făcut din nou punctajul prin care se evaluează riscul răspândirii virusului SARS-CoV-2. „În urma reanalizării tutror criteriilor majore de risc s-a stabilit un total de 46 de puncte, faţă de 65, atunci când se impune carantina. Din acest motiv am solicitat şi am primit aviz favorabil pentru rdicarea carantinei”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul executiv al DSP Botoşani.

Cele tei sate au intrat în carantină la o săptămână după Roma şi Tudora, dar ies cu o zi înainte, asta pentru că autorităţile au stabilit prelungirea carantinei acolo cu încă o săptămână.

Deja ai votat!