Contrabandist prins în timp ce își abandona baxurile cu țigări în lanul de porumb

Un traficant de țigări a fost capturat de polițiștii de frontieră botoșăneni chiar în timp ce își abandona baxurile cu țigări în lanul de porumb. S-a întâmplat marți (n.r. 12 octombrie a.c.), când polițiștii de frontieră botoșăneni, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Botoșani, au organizat mai multe filtre, ținta fiind un autoturism Opel, care se deplasa dinspre Trușești către Ștefănești, existând suspiciuni că în mașină ar fi țigări de contrabandă.

Numai că, șoferul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor, iar echipajul a pornit imediat în urmărirea fugarului. „La scurt timp, mașina a fost identificată pe un teren arabil între localitățile Trușești și Guranda, iar șoferul acesteia a fost surprins în timp ce încerca să abandoneze baxurile cu țigări în lanul de porumb”, a precizat Tatiana Radu, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Botoșani.

În urma cercetării terenului, polițiștii de frontieră au descoperit două baxuri voluminoase, estimând a conține în jur de 1.000 de pachete de țigări de contrabandă. Totodată, suspectul, un bărbat în vârstă de 36 de ani, a fost condus la sediul STPF Botoșani pentru continuarea cercetărilor. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 1.100 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar ancheta continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor în care a fost comisă fapta.

 

Deja ai votat!