Emoţii pentru profesorii care vor să fie directori – Vineri vor susţine proba scrisă

Pe 15 octombrie, cadrele didactice participante la concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar vor susţine proba scrisă. Circa 60% dintre itemi vor viza capacitățile cognitive și de leadership, circa 20% competențele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs.

Candidaţii vor intra în săli în intervalul orar 9:00 – 9:30. Proba scrisă va începe la ora 10:00.

Sănătate și mult succes tuturor colegilor, candidați dar și organizatori, evaluatori, supraveghetori, observatori, informaticieni, personal auxiliar sau nedidactic! Mulțumiri, în avans, pentru sprijin și colaborare, tuturor partenerilor noștri educaționali!”, a transmis Ada Macovei, inspector şcolar general.

Actuala criză sanitară impune o sesiune specială a probei scrise

Pentru a asigura participarea la proba scrisă şi a candidaţilor confirmaţi cu Covid, conducerea Ministerului Educaţiei a decis să organizeze o sesiune specială a probei scrise. La această sesiune specială participă doar candidații care transmit comisiei județene până joi, 14 octombrie 2021, ora 16:30, o solicitare însoțită de raportul medical/decizia de carantinare, eliberată de Direcţia de Sănătate Publică, prin care aceștia sunt plasați în izolare/carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată. În cazul în care documentul nu poate fi eliberat până la data și ora precizate, acesta va fi transmis în intervalul 15 – 25 octombrie, prezentarea sa constituind condiție obligatorie de participare la sesiunea specială.

Să respectăm măsurile de siguranță, de prevenire a îmbolnăvirii, precum și de transmitere a virusului. Să avem grijă de noi și de ceilalți! Educația contează, sănătatea primează!”, a mai declarat Ada Macovei.

Deja ai votat!