Moarte cumplită în propria casă

Moarte cumplită pentru un bărbat din judeţ. În vârstă de 61 de ani, acesta a murit electrocutat la o priză din propria casă.

Incidentul a avut loc în seara zilei de sâmbătă. Bărbatul, din localitatea Guranda, comuna Durneşti, locuia de mai mulţi ani singur, iar în seara fatidică a pus în funcţiune un reşou electric pentru a încălzi o oală cu mâncare. Când a vrut să scoată ştecherul, însă, acesta a ieşit cu tot cu priză, iar bărbatul ar fi încercat să o pună la loc în perete. În acel moment, din greşeală, a atins partea din spate a prizei, fiind electrocutat pe loc.

Trupul neînsufleţit a fost descoperit de un vecin, alarmat că lumina în casă încă era aprinsă, deşi era aproape de miezul nopţii. Acesta a mers la uşa bărbatului, dar cum nimeni nu a răspuns, s-a uitat pe geam, văzându-l pe acesta căzut lângă priză, cu mâna încă pe fire. În acest context localnicul a sunat la serviciul 112, iar la faţa locului s-au deplasat cadre medicale şi poliţişti.

Electricitate oprită în localitate  

Intervenţia medicală a fost  posibilă doar după ce electricitatea în sat a fost întreruptă de cei de la E.ON, însă bărbatul era deja decedat de mult timp. „Din păcate nu s-a mai putut face nimic. Pacientul prezenta deja rigiditate, semn că decesul survenise cu mai mult timp în urmă”, a precizat medicul Bogdan Ursu, managerul interimar al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani

Cazul a fost preluat de poliţie, care a demarat o anchetă.

Pompierii botoşăneni duc o campanie pentru prevenirea unor astfel de accidente şi prezintă riscurile lucrului cu improvizaţii la instalaţiile electrice sau intervenţii asupra acestora. „Verificarea instalaţiei electrice trebuie făcută periodic, cu personal autorizat. Orice modificare a instalaţiei de utilizare din gospodărie poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de personal autorizat”, a precizat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

Deja ai votat!