Profesoara care preda lecţii anti-vaccin, în atenţia mai multor instituţii

Profesoara care a predat lecţii anti-vaccin elevilor de la Liceul „Grigore Antipa” se află în atenţia mai multor instituţii.

Astăzi dimineaţă s-a întrunit Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a fost constituită o comisie de verificare. „Am transmis şi Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspectoratului de Poliţie faptul că noi vom desfăşura ancheta pe limita noastră de competenţă şi că îi rugăm şi pe dumnealor să procedeze la fel în sfera de competenţă pe care o au pentru că, într-adevăr, cadrele didactice trebuie să respecte în primul rând programa şcolară şi planificarea, să-şi desfăşoare orele pentru care sunt plătite, iar părerile personale ar trebui păstrate, mai ales atunci când este vorba despre opinii nesusţinute ştiinţific, opinii care sunt controversate şi care ar putea să producă prejudicii copiilor pe care îi au în faţă, la ore”, a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general.

Potrivit oficialului, mai există şi alte cadre care se declară împotriva vaccinării anti-Covid. „Directorii unităţilor de învăţământ ştiu, însă ce au de făcut şi le recomandă respectivelor cadre să-şi revizuiască atitudinea. Am mai avut anul trecut un cadru care nu dorea să poarte mască. A fost anunţată conducerea DSP, care i-a dat avertisment. Respectivului cadru didactic i s-a pus în vedere că următoarea măsură va fi o amendă în cuantum de 5.000 de lei”, a mai precizat Ada Macovei.

Directorul liceului este în concediu medical

Ada Macovei s-a declarat nemulţumită de faptul că nu a fost sunată de către directorul Liceului „Grigore Antipa”. Cristina Nechita, cea care este la conducerea unităţii şcolare, este în concediu medical de câteva săptămâni, având o fractură la un picior. Aceasta a dat o dispoziţie prin care este înlocuită de către profesorul Costică Voinea Axinte, membru în Consiliul de Administraţie, însă această decizie nu a fost adusă la cunoştinţa conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Control de la minister

Astăzi, la Botoşani au ajuns şi doi funcţionari din cadrul Corpului de control al ministrului Educaţiei. Aceştia au fost la liceu, însoţiţi de inspectorul şcolar teritorial şi de juristul IŞJ. Reprezentanţii ministerului vor merge şi mâine la unitatea de învăţământ, pentru a discuta cu cadrele didactice.

Şi conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a anunţat că s-a autosesizat şi va face verificări.

Profesoară reprezentată de Diana Şoşoacă

Profesoara Doina Amarandei, înregistrată în timp ce le spunea elevilor că cei care se vaccinează anti-Covid sunt cobai şi ajung legumă în câţiva ani, este susţinută de senatoarea Diana Șoșoacă, parlamentar care s-a declarat primul antivaccinist al ţării. Diana Şoşoacă a avertizat că ea și „mulți, mulți oameni” o vor susține pe profesoara de muzică din Botoșani.

Deja ai votat!