Fals pentru Spania descoperit în PTF Rădăuți Prut

Din cauza unui document fals, un bărbat cu dublă cetățenie s-a ales cu un dosar penal. În vârstă de 36 de ani, bărbatul, S.M., cu cetățenie română și ucraineană, s-a prezentat miercuri, pe 20 octombrie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Rădăuți Prut pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei.

Bărbatul conducea un autoturism înmatriculat în Ucraina, dar, în baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, polițiștii de frontieră din PTF Rădăuți Prut au efectuat un control amănunțit. Așa se face că ei au găsit, într-o borsetă, un permis de rezidență cu însemnele autorităților spaniole, care avea imprimată fotografia bărbatului, însă fusese emis pe numele altei persoane.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, fiind fals. Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a achiziționat documentul contra sumei de 200 de euro, cu scopul de a obține un loc de muncă mai bine plătit”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani. Acuzat de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, bărbatul s-a ales cu un dosar penal și riscă să se aleagă cu o condamnare penală, la finalul cercetărilor.

 

 

Deja ai votat!