Teama de restricţii bate recordul la vaccinare (video)

Botoşănenii au luat cu asalt centrul de vaccinare temporar deschis în interiorul Uvertura Mall şi în a doua săptămână consecutiv. Tot mai speriaţi de efectele devastatoare ale valului patru al pandemiei în rândul populaţiei, dar mai ales din cauza restricţiilor care intră în vigoare de luni din ce în ce mai mulţi botoşăneni aleg să se vaccineze cu prima doză în cadrul maratonului de vaccinare.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani a organizat, cu sprijinul Primăriei și al Prefecturii Botoșani, în acest weekend, al doilea maraton de vaccinare la Uvertura Mall din municipiul Botoșani. În cadrul acţiunii botoșănenii au fost imunizați cu Pfizer, Moderna și Johnson&Johnson sâmbătă și duminică, de la orele 10.00 până la orele 19.00.

Dacă în weekend-ul precedent 615 botoşăneni au dorit să se imunizeze, de această dată nu mai puţin de 933 de botoşăneni au stat la cozi şi mai bine de o oră pentru a se vaccina. În prima zi au fost vaccinate 414 persoane, aproape două treimi cu Johnson&Johnson.

Duminică, însă, au fost depășite orice așteptări, spațiul destinat vaccinării dovedindu-se, de multe ori, neîncăpător pentru cei doritori de a se imuniza. Duminică alţi 414 botoşăneni au fost vaccinaţi, aproape 300 dintre ei cu vaccinul cu o singră doză. „Observăm de la începutul lunii octombrie o creştere semnificativă a persoanelor care doresc să se vaccineze. Aproximativ două treimi dintre cei vaccinaţi la maratonul de la Mall au fost cu prima doză. Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19. Ţin să le mulţumesc celor care s-au implicat activ în acest maraton de vaccinare, dar şi botoşănenilor care au înţeles responsabilitatea de a se vaccina şi a-i proteja pe cei din jur″, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Numărul celor care au dorit să se imunizeze a crescut constant în luna Octombrie, care a devenit cea mai prolifică lună, din punct de vedere al vaccinării, începând din Ianuarie și până acum. Astfel, dacă în luna Septembrie au fost vaccinate, în total, 7939 de persoane, în Octombrie, doar până pe data de 21, au fost vaccinate 17441, dintre care peste 10000 cu prima doză.

Deja ai votat!