spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTVerificat de ANI, Marius Rogojinschi s-a decis să facă plângeri penale (video)

Verificat de ANI, Marius Rogojinschi s-a decis să facă plângeri penale (video)

Verificat de Agenţia Naţională de Integritate pe motiv de incompatibilitate, după ce a încheiat şi semnat contracte de cesiune a drepturilor de autor cu Teatrul „Mihai Eminescu”, deşi este consilier local şi membru în consiliul administrativ al acestei instituţii,  Marius Rogojinschi a ales calea cotraatacului. În şedinţa de ieri a Consiliului Municipal, acesta a anunţat că a făcut două plângeri penale.

Aș dori să formulez ca interpelare următoarea rugăminte, deocamdată, pentru că sper ca această rugăminte să își găsească soluționarea pe cale administrativă, așa cum este firesc să fie. De un an de zile, de când sunt membru în Consiliul de Administrație al Teatrului <Mihai Eminescu>, intrând în posesia unor informații, am solicitat în baza Legii 544 cu privire la accesul la informațiile publice și în baza Regulamentului de organizare şi funcționare a Consiliului Local, în baza mandatului conferit de cetăţeni, niște documente din care rezidă suspiciunile rezonabile ale unor fraude petrecute în timpul vechii administrații. Adresele mele au fost tergiversate, sub diferite pretexte”, a spus Marius Rogojinschi.

Consilierul municipal PSD ar fi dorit să prezinte un raport, însă nu a primit documentele solicitate. „Am vrut să vă prezint un raport în acest sens. Nu am putut, pentru că însuși fostul manager a dat o dispoziție contrar prevederilor legale de a nu mi se pune la dispoziție documentele solicitate, drept pentru care, până a se aplica prevederile legale, în baza documentelor deja avute în posesie, am formulat două plângeri penale împotriva unor membri ai administrației Teatrului <Mihai Eminescu>, urmând ca în baza unor alte documente pe care le posed sau urmează să intru în posesia lor, voi formula şi alte plângeri penale, către alte două parchete, care se ocupă de spețe de acea natură. Aş dori să mă ajutaţi domnule primar şi doamna secretar general ca contabilul-șef al teatrului precum și inspectorul de specialitate pentru resurse umane să țină cont că nimeni nu e mai presus de lege și că, dacă ea trebuie respectată, să și fie respectată”, a încheiat consilierul social-democrat.

Întrebat dacă mai este consilier municipal

Eugen Ţurcanu, consilier municipal liberal, a întrebat dacă Marius Rogojinschi mai este consilier local, „atât timp cât dumnealui îşi votează bugetele şi-şi ia contract de prestări servicii pe persoană fizică la Teatrul <Mihai Eminescu>„. „Este corect ca dumneavoastră să luaţi bani pe persoană fizică de la Teatrul Eminescu în calitate de consilier local”, a spus Eugen Ţurcanu. Intervenţia consilierului liberal acestuia a fost acoperită de cea a lui Gabriel Tanasă, consilier PSD, care le-a reproşat liberalilor că „patru ani au făcut circ şi acum fac circ din nou”. A intervenit şi Bogdan Buhăianu care i-a spus consilierului liberal „dumneavoastră toaletaţi copacii, nu depuneţi plângeri penale împotriva primăriei”.

ANI este cea care va soluţiona, nu dumneavoastră, nu noi. Dumneavoastră confundaţi contractul de drept comercial cu cel de drepturi de autor. Faceţi confuzii. Nu vă băgaţi unde nu vă pricepeţi. Nu aveţi cultura necesară”, i-a răspuns Marius Rogojinschi.

Niciun alt consilier municipal nu a dorit să mai facă referire la acest subiect şi nici primarul Cosmin Andrei nu a spus nimic.

„Botoşănenii au a lupta împotriva celor care distrug teatrul”

Traian Apetrei, fostul director al Teatrului „Mihai Eminescu”, a declarat că va lansa un serial şi ulterior un volum despre modul în care au fost schimbaţi directorii de la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoşani, de la Revoluţie încoace.

Păcat că, după ce s-a stricat clădirea, iată, s-a şubrezit şi trupa. De un an nu s-a mai produs o premieră, dar s-au cheltuit miliarde cu salariile. S-a deteriorat imaginea teatrului, urcând mecanismele administrative, unde s-au amestecat deliberat responsabilităţile, deasupra misiei artistice. Botoşănenii au a lupta în contra Covid, dar şi împotriva celor care le distrug din interior teatrul, teatru care poate fi chiar un medicament în pandemie. Le mulţumesc celor care au venit la teatru pe vremea mea şi-i asigur că pot privi în ochii fiecăruia fără jena că m-aş fi înfruptat din cele necuvenite”, a mai precizat Traian Apetrei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10.4 °
9.4 °
86 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...