Prima ediție a competiției de rafting la Cornișa s-a încheiat

Prima ediție a competiției Cornișa IRF Rafting Cup 2021, care a debutat sâmbătă, a ajuns la final. Aceasta a fost organizată de Cornișa AquaPark&Sports, în colaborare cu Federația Internațională și  Asociația Profesională de Rafting.

„Suntem mulțumiți de rezultatele obținute și de numărul de participanți în această primă ediție. Pentru noi a fost o provocare să pregătim logistic acest canal, să reușim să-l dotăm cu toate echipamentele necesare pentru acest concurs și să facem ca weekendul care a trecut să fie posibil”, a spus Eugen Țurcanu, directorul Direcţiei Servicii Publice, sport şi Agrement (DSPSA).

În ceea ce privește planurile de viitor, Eugen Țurcanu a precizat că intenționează să organizeze o etapă a Cupei Europene în 2022.”Avem discuții avansate cu Asociația Română de Rafting și intenționăm să organizăm o etapă a cupei Europene în 2022, undeva în luna septembrie, urmând ca peste trei ani să depunem candidatura pentru Campionatul European de Rafting care se va desfășura la Botoșani pe canalul nostru de Rafting”, a declarat Eugen Țurcanu.

Din juriu au făcut parte personalități din domeniul sportului de performanță: Mihai Mareș- Jury Judge și Safety Director, membru al Federației Internaționale de Rafting din 2011; Emilian și Veronica Dumitrescu – arbitri internaționali; Lidia Simionescu, Bianca Aitean, câștigătoare a Rafting Euro Cup 2016.

„Pentru noi nu a avut miza rezultatului sportiv. Colegii mei din Cornisa au făcut un tur de forță, dar ne lipsește experiența în acest sport. Important este că acest râu de rafting se dovedește funcțional și din punct de vedere sportiv. Le mulțumesc celor ce au proiectat, construit, accesat fonduri europene și dat în exploatare. Fără visul lor, determinarea lor și munca noastră nu era posibil ca această investiție, unica în Europa de Est, să fie astăzi funcțională”, a declarat directorul DSPSA.

Rezultate

Deja ai votat!