Arta și cultura populară promovate printr-o serie de activități organizate la Săveni

În perioada 15 noiembrie-24 decembrie se vor desfășura diverse activități culturale în cadrul proiectului ,,Șezătorile Tineretului”. Organizatorii acestor evenimente sunt reprezentanții Casei de Cultură a orașului Săveni. Scopul proiectului este acela de a promova arta și cultura populară românească  în comunitățile și satele aparținătoare  Săveniului, dar și în rândul tinerilor cu pasiune și dorință de a cunoaște meșteșugurile, obiceiurile, tradițiile, folclorul și portul popular românesc.

,,Proiectul este benefic pentru orașul nostru și aduce în prim plan nevoia tinerei generații de a cunoaște mai bine meșteșugurile, obiceiurile, tradițiile, folclorul și portul popular românesc. Cu toții știm că încă din prima jumătatea a secolului al XX-lea s-a văzut o preocupare constantă pentru a se dezvolta o cultură a maselor urbane pe lângă cultura populară și folclorul lumii rurale de esență țărănească. În orașul Săveni și în satele aparținătoare, Petricani, Bodeasa, Chișcăreni, Bozieni, Sat Nou, problemele culturii populare sunt puse și rezolvate pe baza unui plan general și unitar de acțiune culturală la nivelul întregii comunități prin crearea unei rețele de așezeminte culturale și centre de îndrumare a creației populare și a mișcării artistice de masă. Acestea, alături de instituțiile și organizațiile partenere au sarcina complexă de a contribui la educația estetică a populației și de a dezvolta activități culturale, educativ-artistice în timpul liber al oamenilor, armonizând în acest fel cerințele culturale și artistice ale omului obișnuit cu întreaga viață socială” a transmis Relu Petru Tîrzioru, primar al Orașului Săveni.

Principalii partenerii ai proiectului sunt reprezentanții Liceului Teoretic ,,Dr. Mihai Ciucă”, Săveni, Școala Gimnazială Nr.1, Săveni, Muzeul de Arheologie Săveni, Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani, Centrul Județean de Voluntariat Botoșani – Filiala Săveni și Asociația Culturală ,,Arlechin”.

Regulamentul de organizare și participare la activitățile proiectului poate fi solicitat prin email: saveni7day@gmail.com sau direct de la reprezentanții instituțiilor și organizațiilor partenere, respectivSorin Luță, Flavius Alin Damean, Cristina Chiorescu, Angelica Maticiuc, Mihaela Dresleucă, Felicia Năpărcă, Ciprian Băetu, Nadia Ungureanu, Oana Onciu.

Deja ai votat!