Biserica de lângă Spitalul de Copii îşi va serba hramul

Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de copii Botoşani, îmbracă, la sfârșitul acestei săptămâni, veșminte de sărbătoare cu ocazia prăznuirii, pe 9 noiembrie, a Sfântului Ierarh Nectarie.

Programul liturgic special dedicat acestei sărbători începe sâmbătă, 6 noiembrie, la ora 16:00, când, în cadrul slujbei Acatistului Sfântului Ierarh Nectarie, racla cu sfintele moaşte ale acestuia va fi aşezată, spre închinare, pe un podium amenajat în fața bisericii.

Sfântul Ierarh Nectarie, cunoscut în lumea întreagă ca vindecător al bolilor sufletești și trupești,  a fost canonizat de Biserica Ortodoxă din Grecia în anul 1961 şi este unul dintre cei mai iubiţi şi căutaţi sfinţi de către credincioşii din toată lumea pentru că „cine a năzuit la ajutorul său şi cu credinţă i s-a rugat nu a rămas neajutat”.

Sfântul Nectarie e un exemplu pentru fiecare dintre noi. El ne învață, prin viața sa, să iubim rugăciunea, smerenia, postul și milostenia. Luni seara, de la ora 17:00, va fi oficiată slujba Vecerniei unită cu litia, iar marți 9 noiembrie, în ziua hramului, programul liturgic începe la ora 7:00 şi cuprinde: Miezonoptica, Ceasurile, Utrenia şi Sfânta Liturghie.

Îi aşteptăm pe credincioşi să fie alături de noi în aceste zile de sărbătoare, să ne rugăm împreună bunului Dumnezeu să ne dăruiască răbdarea și dragostea Sfântului Nectarie. Toate slujbele dedicate acestei sărbători se vor desfășura cu respectarea strictă a regulilor impuse de starea de alertă”, a precizat preotul paroh Marius Ciobanu.

Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie” a fost construită în perioada 2009 – 2010, şi a fost sfinţită pe 14 noiembrie 2010 de către IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

 

Deja ai votat!