Băiatul de 12 ani, din Durnești, a fost găsit de polițiști, după o operațiune de proporții

Băiatul de 12 ani, din comuna Durnești, care a fost dat dispărut la începutul acestei săptămâni, a fost găsit de polițiști, după o acțiune de proporții care a presupus căutări pe raza mai multor localități. Totodată, a fost nevoie de o adevărată desfășurare de forțe, în acțiunile de căutare fiind angrenate zilnic zeci de persoane.

„Minorul a fost identificat de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale- Compartimentul Urmăriri, în localitatea Schit Orășeni, comuna Cristești, la aproximativ 60 de kilometri de domiciliu. În activitățile de investigare și căutare au fost angrenați zilnic peste 60 de polițiști, jandarmi, voluntari și doi câini specializați în scotociri și in descoperirea persoanelor după urmă. Au fost efectuate căutări pe o suprafață de 350 de hectare de teren, precum și în toate locuințele părăsite de pe raza comunelor din apropierea domiciliului minorului”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Fotografiile cu semnalmentele acestuia au fost afișate și prezentate de către polițiști la unitățile de alimentație publică de pe raza mai multor sate din apropierea localității de domiciliu. Interesant este că în perioada în care polițiștii au desfășurat activități specifice în vederea localizării minorului, aceștia au primit informații cu privire la locurile în care a fost văzut, ca urmare a mediatizării în presă a fotografiei și semnalmentele acestuia, date care i-au ajutat în reconstituirea traseului parcurs de acesta.

„Minorul nu a fost victima vreunei infracțiuni în perioada în care a lipsit de la domiciliu. Acesta a fost internat în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență, Botoșani, familia fiind informată cu privire la acest aspect. Vă mulțumim pentru sprijin”, a adăugat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Băuatul a dispărut pe 7 noiembrie a.c., când a plecat de acasă și nu a revenit la domiciliu. După o zi de căutări, rudele au anunțat poliția și au cerut sprijinul autorităților. Imediat după primirea alertei, polițiștii au declanșat operațiunile de căutare, fiind solicitat inclusiv sprijinul populației. Acum anchetatorii urmează să afle de ce copilul a recurs la acest gest, după care vor decide dacă se impune extinderea cercetărilor.

 

Deja ai votat!