Succes cu caravanele de vaccinare (video)

Caravanele de vaccinare şi maratoanele organizate de autorităţi în ultima perioadă în judeţ s-au dovedit a fi un succes. Astfel, în cadrul acestora, luna trecută, au fost imunizate peste două mii de persoane.

„În octombrie am început caravane la nivelul comunelor din judeţul Botoşani. Am făcut astfel de acţiuni la Truşeşti, Hlipiceni, Dângeni, Cândeşti, dar şi la Formens. În total s-au vaccinat 2.390 de persoane în luna octombrie în cadrul maratoanelor şi caravanelor mobile. Aceste caravane au continuat şi de la 1 noiembrie în Călăraşi, Roma, Albeşti şi Suliţa şi s-au vaccinat 478 de persoane în perioada 1-5 noiembrie. Ieri s-au vaccinat 114 la Păltiniş şi la DGASPC Leorda şi urmează caravane la Vârfu Câmpului, Stăuceni, Coşula, Corlăteni, Dersca, Todireni şi la Serconf”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

În prezent, odată cu scăderea numărului de cazuri noi, a început să scadă şi numărul persoanelor care doresc să se imunizeze. „În ceea ce priveşte situaţia vaccinărilor la nivelul  judeţului Botoşani de la debutul campaniei de vaccinare 98.555 de persoane au primit doza 1 de vaccin, 56.737 au primit doza 2 şi 11.985 de persoane au primit şi doza 3. Cu Johnson s-au vaccinat 32.238 de persoane. Totalul persoanelor care au schema completă de vaccinare este de 88.975. Ieri s-au vaccinat în judeţ 1.041 de persoane dintre care cu Johnson 230, cu Moderna 15 şi cu Pfizer 796 de persoane”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei.

Ţinta de vaccinare de 70% până la finalul anului este imposibil de atins

Ținta de vaccinare anti-Covid de 70% până la sfârşitul anului este imposibil de atins, a declarat, marți, medicul Valeriu Gheorghiță. El a atras atenția că valul 4 al pandemiei nu s-a încheiat și că în perioada următoare, având în vedere și reîntoarcerea elevilor la școală, numărul infectărilor noi va crește.

„În săptămâna 1-7 noiembrie au fost vaccinate cu doza unu 283.967 de persoane, majoritatea fiind persoane sub vârsta de 60 de ani. Aproximativ 71.850 sunt persoane cu vârsta de peste 60 de ani. Avem o scădere cu peste 50% a numărului total de persoane vaccinate cu doza unu în săptămâna precedentă, faţă de săptămâna de dinainte, când erau peste 575.000 de persoane noi vaccinate. Evident că dacă menţinem acest ritm de vaccinare, de circa 25.000 de persoane noi pe zi, numărul total de persoane pe care îl putem atinge la finalul acestui an ar fi de aproximativ 8,5 milioane – deci mult mai puţin faţă de cât preconizam iniţial -, ceea ce reprezintă aproximativ 50% din populaţia eligibilă peste 12 ani”, a arătat el într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Orașele cu cea mai mare rata de vaccinare

București are cea mai mare rată de acoperire vaccinală din România, potrivit datelor furnizate de medicul Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare. Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat marți că în București 63,5% din cetățenii eligibili peste 12 ani s-au vaccinat anti-COVID.

Rate de vaccinare de peste 50% au și județele Cluj-56%, Constanța-52% și Sibiu-50%. Potrivit statisticilor prezentate de medicul Valeriu Gheorghiță, 18 județe au acoperire vaccinală cuprinsă între 40 și 50%, iar alte 18 județe sunt între 30 și 40%. Codașe sunt județele Covasna și Suceava care au în jur de 27-28% acoperire vaccinală, a precizat Valeriu Gheorghiță. În prezent, rata de vaccinare cu cel puțin o doză de vaccin e de 38% din populația totală.

Deja ai votat!