Șofer trimis la pușcărie după ce a ucis cu mașina doi bărbați

Un șofer care a ucis cu mașina doi bărbați a fost condamnat la închisoare cu executare. Acuzat de ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice, Valerică Murariu, în vârstă de 54 de ani, a fost găsit vinovat pentru toate infracțiunile și s-a ales cu o pedeapsă rezultantă de 4 ani 9 luni și 10 zile închisoare, în regim de detenție. Condamnarea a venit în urma unei decizii definitive a Curții de Apel Suceava pronunțată joi, pe 11 noiembrie a.c. Prin hotărârea instanței au fost diminuate însă și daunele morale pe care va trebui să le plătească firma la care era asigurată mașina implicată în accidentul mortal.

Tragedia a avut loc în noaptea de 12 spre 13 septembrie 2020, când Valerică Murariu, din comuna Cristinești, aflat la volanul unei autotutilitare, circula pe drumul comunal DC 81, pe raza localității Dumbrăvița. La un moment dat, el a pierdut controlul asupra direcției de mers, iar mașina a ajuns pe sensul opus unde a izbit în plin un faeton, în care se aflau trei bărbați. Unul dintre aceștia a reușit să sară din atelaj înainte de producerea coliziunii, însă, în urma impactului ceilalți doi bărbați au fost răniți grav și au decedat din cauza leziunilor suferite.

Cercetările efectuate de polițiști aveau să arate că șoferul Valerică Murariu urcase băut la volanul autoutilitarei, analizele de laborator indicând o îmbibație alcoolică de 2,27g‰ alcool pur în sânge la prima probă, respectiv de 2,08g‰ alcool pur în sânge la a doua probă. Totodată, expertiza tehnică făcută în cauză a arătat că mașina circula cu o viteză de 70 kilometri pe oră, peste limita legală, iar cu circa 20 de metri înainte de producerea accidentului a pătruns pe sensul opus de mers, unde a izbit atelajul în care se aflau cei trei bărbați. Este drept, faetonul nu era semnalizat, iar cei din atelaj nu purtau haine cu elemente reflectorizante, accidentul având loc după lăsarea întunericului.

 

Deja ai votat!