Crimă sângeroasă între fraţi (video)

O tragedie fără margini a zguduit, joi seara, o comunitate din judeţ. O femeie, în vârstă de 32 de ani, şi-a ucis în bătaie fratele cu 11 ani mai mare, în urma unui atac de o violenţă ieşită din comun. Bărbatul nu a avut nici o şansă să se apere, acesta fiind imobilizat la pat din cauza unei afecţiuni de sănătate.

Nenorocirea a avut loc în localitatea Guranda, comuna Durneşti, iar alarma a fost dată chiar de mama celor doi, în vârstă de 72 de ani. Din motive încă necunoscute în familie a izbucnit un conflict, iar când a văzut că fiica sa a tăbărât asupra fratelui, femeia a fugit la un bar, aflat la doar câteva sute de metri distanţă de casă, pentru a cere ajutor. Aceasta i-a spus proprietarului localului, poliţist de frontieră, despre agresiune, iar acesta a sunat imediat la 112.

În foarte scurt timp, un echipaj de poliţie, care era în zona, a ajuns la locuinţa celor trei, iar scenele macabre care li s-au înfăţişat în faţa ochilor i-au şocat chiar şi pe poliţişti. Femeia de 32 de ani încă îşi lovea cu sadism fratele, care era întins pe pat, inert şi într-o baltă de sânge. Deşi acesta era complet desfigurat, sora lui continua să îl lovească.

Agresoarea a fost imediat imobilizată de poliţişti, care au scos-o din încăpere. Oamenii legii au solicitat şi ajutorul cadrelor medicale, iar la faţa locului a sosit, în scurt timp, o ambulanţă. Din păcate, însă, pentru bărbatul de 43 de ani nu s-a mai putut face nimic.

„Pacientul era în stop cardio respirator, cu un important şoc hemoragic. Prezenta multiple traumatisme la nivelul capului şi feţei, incompatibile cu viaţa. A fost declarat decesul”, a precizat un asistent din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Anchetă demarată de poliţişti

Între timp, la locuinţă s-a întors şi mama celor doi, care a suferit o cădere nervoasă, iar poliţiştii au fost nevoiţi să o imobilizeze şi pe ea. Ulterior un echipaj a preluat-o pe femeie pentru a o transporta la spital, unde urma să fie supravegheată de cadrele medicale pentru a fi calmată.

La casa groazei a ajuns şi un procuror, care a preluat investigaţia. Poliţiştii de la Investigaţii Criminale au descoperit la faţa locului mai multe obiecte cu care agresoarea şi-ar fi bătut victima. Printre acestea se numără un topor, o bărdiţă, o scândură, un băț, dar şi o pereche de papuci.

Misiunea criminaliştilor va fi una cu atât mai dificilă cu cât, cele doua femei, nici principala suspectă, nici mama acesteia, nu vor putea depune mărturie, iar autorul şi modul de producere al crimei vor trebui dovedite doar ca urmare a dovezilor strânse de la faţa locului.

„L-a lovit cu aproape tot ce a avut la îndemână. Cu o violenţă ieşită din comun”, a spus unul dintre poliţiştii aflaţi la faţa locului.

Agresoarea a fost internată la Psihiatrie

Bărbatul de 43 de ani era imobilizat la pat de aproape un an. Acesta fusese eliberat din penitenciar după ce a executat o pedeapsă de câţiva ani de închisoare. Cei doi ar mai avea încă două surori, care sunt stabilite, însă, în alte zone ale ţării.

Vecinii spun că familia era una disfuncţională, iar scandalurile erau la ordinea zilei în curtea celor trei.

„Mama lor a greşit foarte mult. În ultimul timp a cam luat-o pe băutură, cred că nu le-o fi dat mâncare şi de aici or fi început certurile. El era foarte bolnav, era slab de vai de capul lui. Eu am fost şi i-am dus şi mâncare. Ei se certau destul de des. Ce or fi făcut nu ştiu”, a spus unul dintre vecini.

Procurorul care a preluat ancheta a decis ca tânăra de 32 de ani, care ar fi în evidenţe şi cu afecţiuni psihice, să fie dusă la Secţia de Psihiatrie pentru a fi evaluată şi internată.

Deja ai votat!