Împădurire cu ajutorul deținuților. Acțiunea a ajuns la ediția de toamnă

Zeci de deținuți din Penitenciarul Botoșani vor participa în aceste zile la o campanie de împădurire în județul Suceava. Este vorba despre un proiect inițiat în luna aprilie a.c. de către fabrica de ambalaje eco-friendly UrsPack Suceava, iar campania, care poartă denumirea de #1 COPACPEAN, a ajuns deja la ediția de toamnă.

„Inițiativa prezentului proiect subscrie îndemnului <<un copac plantat este darul minim pe care fiecare dintre noi îl poate oferi naturii>> și rezidă din dorința de a da înapoi naturii măcar o parte din bogăția pe care aceasta o oferă omenirii. Prin intermediul acestui manifest pentru conștientizarea problemelor mediului înconjurător, 10 voluntarii înscriși pentru zilele de 11 și 12 noiembrie 2021 își propun plantarea a 15.000 de puieți în două localități de pe raza județului Suceava, zone semnificativ afectate de defrișări și alunecări de teren”, a precizat Anna-Maria Rotariu, purtător de cuvânt în cadrul Penitenciarului Botoșani.

Potrivit acelorași surse, acțiunea se numără printre numeroase demersuri întreprinse de către companie în vederea reintegrării persoanelor care au executat măsuri privative de libertate în penitenciare, în prezent printre angajații fabricii de ambalaje eco-friendly UrsPack Suceava numărându-se 25 de foști deținuți.

„În ceea ce privesc demersurile de reintegrare socială, astfel de acțiuni pot contribui atât la creșterea nivelului și eficiența intervenției recuperative, precum și la modificarea de atitudini și convingeri cu privire la capacitatea de adoptare a unor modele prosociale de comportament de către persoanele condamnate”, se menționează într-un comunicat de presă emis astăzi de Penitenciarul Botoșani.

 

Deja ai votat!