Şofer pus sub control judiciar după un accident mortal (video)

Șoferul care a produs tragedia de la finele lunii octombrie, la Miorcani, a fost plasat sub control judiciar. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Botoșani, Delia Nenișcu, accidentul a avut loc în jurul orei 4:30, iar la volan era un tânăr de 22 de ani, din comuna Rădăuți Prut. În timp ce se deplasa cu autoturismul pe DN 24 C, dinspre Miorcani înspre Cotu Miculinți, acesta a pierdut controlul asupra volanului și maşina a lovit violent un cap de pod de pe partea dreaptă a sensului de mers.

„În urma impactului a rezultat decesul a doi tineri, de 28 de ani și de 26 de ani, pasageri în autoturism, ambii din comuna Rădăuți Prut. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0, 57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Atât conducătorul auto cât și un alt pasager care se afla în autoturism în momentul producerii accidentului nu au suferit leziuni corporale”, a precizat Delia Nenișcu.

Doi dintre pasagerii maşinii, care stăteau pe scaunele din dreapta faţă și spate, au rămas încarcerați, fiind scoși din autoturism de către pompierii din Darabani. Din nefericire, pentru aceștia nu s-a mai putut face nimic, cadrele medicale declarând decesul. Una dintre victimele accidentului este un tânăr de 28 de ani, care se căsătorise cu o noapte înainte, iar şoferul îi fusese cavaler de onoare.

Tânărul a stat în izolare din cauza Covid

Ajuns la spital ulterior, şoferul a fost testat şi pentru Covid, rezultatul venind pozitiv. Din acest motiv, tânărul a fost plasat în izolare la domiciliu, timp de 14 zile. După ce perioada de izolare s-a terminat, poliţiştii au propus ca acesta să fie plasat sub control judiciar, mai ales că a produs accidentul mortal fiind şi băut.

Măsura a fost acceptată, iar acum şoferul va trebui să respecte un set de norme impuse de poliţişti, cum ar fi să nu părăsească o anumită limită teritorială, să se prezinte la anumite intervale de timp la poliţie şi de câte ori este chemat sau să informeze poliţia legat de schimbarea domiciliului sau dacă intenţionează să facă vreo deplasare.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpa și conducere sub influența alcoolului.

Deja ai votat!