vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BT23 de liceeni au depus jurământul în Consiliul Local al Tinerilor

23 de liceeni au depus jurământul în Consiliul Local al Tinerilor

23 de elevi din municipiul Botoşani au constituit Consiliul Local al Tinerilor Liceeni (CLTL), în cadrul Proiectului „Îmi pasă, mă implic!”. Consiliul tinerilor va funcţiona după modelul Consiliului Municipal Botoşani. Ieri, tinerii consilieri au depus jurământul, în cadrul unei şedinţe care a avut loc în Primăria Botoşani. Proiectul, coordonat de profesorul Mihaela Huncă, fost inspector şcolar general, a demarat în luna mai.

La prima şedinţă a tinerilor a participat şi viceprimarul Liviu Toma. Edilul a spus că îşi doreşte ca, după ce liceenii consilieri îşi vor finaliza studiile, unii dintre ei să se implice în administrarea municipiului.

Consiliul Local al Tinerilor Liceeni este structura care le permite elevilor să își expună părerile și ideile și să poarte un dialog constructiv cu administraţia publică locală, în problemele care privesc orașul.

„Sunt tineri minunaţi, responsabili”

Mihaela Huncă a explicat că, în cadrul proiectului „Îmi pasă, mă implic!, finanţat de Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, fiecare liceu din municipiu şi-a trimis un reprezentant în această structură. În primele şedinţe, liceenii s-au familiarizat cu legislaţia privind administraţia locală, cu regulamentul Consiliului Local, cu responsabilităţile unui consilier local, dar şi cu problemele cu care se confruntă municipalitatea şi cetăţenii acestui oraş. ”Sunt tineri minunaţi, responsabili, ştiu ce vor şi, prin propunerile de proiecte, vor să schimbe într-adevăr acest oraş”, a declarat Mihaela Huncă.

Pe lângă emoţiile fireşti legate de solemnitatea momentului, tinerii consilieri botoşăneni şi-au luat munca în serios şi în urma dezbaterilor vor propune seniorilor proiecte de hotărâri care vizează gospodărirea şi dezvoltarea municipiului. „Practic, prin acest proiect, oferim tinerilor posibilitatea de a se implica activ în problemele comunităţii şi a înţelege mecanismele legislative de soluţionare şi de gestionare a acestora. Eu sunt convinsă că aleşii locali botoşăneni se vor uita cu atenţie la dezbaterile Consiliului Local al Tinerilor Liceeni, mai ales că ideile copiilor sunt perfect realizabile, de multe ori lucruri simple, dar practice la care aleşii locali, adulţi, nu s-au gândit. Proiectele pe care le va propune Consiliul Local al Tinerilor, de exemplu, pleacă de la înfiinţarea unui teren de fotbal care va fi folosit gratuit de către copii, până la aplicarea de marcaje vizibile ale trecerilor de pietoni, montarea de camere de supraveghere video în proximitatea unităţilor de învăţământ şi o mai bună organizare a colectării selective a deşeurilor”, a declarat Mihaela Huncă.

Tinerii consilieri vor prezenta propunerile în cadrul şedinţei din luna decembrie a Consiliului Municipal Botoşani. „Noi sperăm că ceea ce am spus astăzi şi ceea ce vom spune în continuare nu va fi în van şi va fi discutat şi poate va trece mai departe deoarece considerăm că ceea ce am propus este rezonabil din toate punctele de vedere şi mai ales imperativ”, a declarat Ioan Oroşanu, reprezentantul elevilor din Colegiul „Mihai Eminescu”. Ioan Oroşanu a prezidat prima şedinţă a Consiliului Local al Tinerilor Liceeni.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...