Bărbat răpus de alcool

Final tragic pentru un bărbat depistat băut la volan, în urmă cu câteva zile. În vârstă de 56 de ani, botoşăneanul, un consumator fervent de băuturi alcoolice, a fost depistat de poliţişti aproape în comă alcoolică la volan, după ce a provocat un accident minor în zona mall-ului, unde a lovit un zid cu maşina.  Incidentul a avut loc pe 13 noiembrie, când bărbatul, într-o avansată stare de ebrietate, s-a urcat la volanul maşinii sale şi a încercat să plece din parcare. A lovit, însă, un zid de la mall, după care a fost reperat de poliţişti, apelaţi de martorii din zonă. Iniţial acesta a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,07, însă starea în care era abia îi permitea să se ţină pe picioare. În ziua respectivă bărbatul a fost testat la Urgenţe, după care direcţionat la Psihiatrie, pentru un consult de specialitate şi externat la domiciliu.

Pe 17 noiembrie, seara, acestuia a început să i se facă rău şi a început să aibă vărsături cu sânge, motiv pentru care familia a apelat serviciul 112. O ambulanţă cu medic l-a transportat la Urgenţe, ulterior bărbatul fiind internat pe secţia ORL cu sindrom dispeptic ulceros, diabet de tip II dezechilibrat şi stări de vomă şi greaţă. La câteva ore după miezul nopţii, bărbatul a început să se simtă tot mai rău, după care a intrat în stop cardio respirator, medicii încercând să îl resusciteze chiar în secţia în care se afla.

„Pacientul a suferit un stop cardio respirator ireversibil. Nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Judeţean.

Deja ai votat!