Elevi de la Colegiul „AT Laurian”, premiaţi la Concursul „Un Condei Numit Fair-Play”

Cinci elevi de la Colegiul Naţional „AT Laurian” au câștigat premii la un concurs național de creație literară pe teme olimpice. Competiția se află la a XXI-a ediție și este organizată anual de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român (C.O.S.R.), prin Academia Olimpică Română (A.O.R.), beneficiind de sprijinul Ministerului Educației și al Solidarității Olimpice, departament din cadrul Comitetului Internațional Olimpic. În Concursul Național de Literatură și Jurnalism Sportiv „Un Condei Numit Fair-Play” din 2021 au intrat în competiție aproape 900 de lucrări din întreaga țară, acesta fiind cel mai mare număr de lucrări de până acum, grupate în trei secțiuni, proză, poezie și cronică sportivă, cu câte trei categorii de vârstă, fiecare.

De înscrierea botoșănenilor la concursul de literatură sportivă s-a preocupat în mod special profesorul de educație fizică și sport Elena Alecsa, de la Colegiul Național ”AT Laurian”, munca elevilor fiind recompensată cu trei premii și două mențiuni.

Premiul I a fost câștigat de Marcu – Mihai Rusu, care a concurat la secțiunea de proză, categoria 11 – 14 ani, îndrumat de profesorul Alina Diana Rusu, pentru lucrarea „Cercurile mele”.

Premiile II și III au venit pentru poeziile semnate de Raluca Săvescu și Clara-Ioana Aghiorghiesi, eleve de liceu, îndrumate de profesorul Dorica Coca, lucrările fiind  „Demnă” și „La umbra timpului”.

Pentru cronica sportivă intitulată „Go-un joc despre libertate!”, realizată sub îndrumarea profesorului Carmen Dulgheru, Ștefan – Adrian Rotarița a câștigat o mențiune, același rezultat fiind obținut de Georgiana Mădălina Vlădeanu. Ea a concurat la secțiunea de proză cu lucrarea „Calculând succesul”, profesorul îndrumător fiind dr. Dorica Coca.

Am scris o povestioară SF, despre un concurs de prins meteoriți, al unor copii de pe o altă planetă, iar valoarea olimpicistă, dacă pot să-i spun așa, promovată de mine în această povestioară a fost să nu renunți la ceea ce îți dorești cel mai mult”, a declarat Georgiana Mădălina Vlădeanu.

 

 

Deja ai votat!