Controalele anti-Covid continuă să facă victime. Zeci de amenzi aplicate pentru încălcarea restricțiilor

Zeci de botoșăneni care nu au respectat măsurile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 au fost sancționați de forțele de ordine. S-a întâmplat weekend-ul trecut când, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au desfășurat mai multe activități de verificare a modului în care sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă.

Astfel, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), pe raza întregului județ s-au derulat mai multe acțiuni, atât în sistem propriu cât și integrat, fiind controlate peste 500 de locații de interes și peste 180 de mijloace de transport. De asemenea, susțin reprezentanții IPJ, au fost verificate zilnic, în medie, 1.900 de persoane aflate în carantină sau izolare la domiciliu.

„În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 18.000 de lei, 17 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea și 4 sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurii carantinei”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Restricţii de circulaţie pentru nevaccinaţi 

Potrivit ultimelor reglementări, obligativitatea prezentării certificatului verde este valabilă pentru o serie de activități, inclusiv pentru intrarea în magazine neesențiale, purtarea măștii de protecție este obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă, evenimentele private sunt interzise, iar carantina de noapte este încă valabilă la nivel național.

Astfel, circulația persoanelor nevaccinate și netrecute prin boală în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 22:00-05:00, este interzisă cu anumite excepții (deplasare la/de la locul de muncă, urgențe medicale etc.) pentru care este nevoie de completarea unei declarații pe proprie răspundere. Cei care circulă după ora 22 trebuie să poată prezenta certificatul verde (pe hârtie sau format electronic). Toți agenții economici (magazine, restaurante, săli de fitness etc) trebuie să închidă la ora 21:00. Restricțiile au fost menținute în ultima hotărâre de guvern pentru prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile, adoptată pe 12 noiembrie a.c.

 

Deja ai votat!