joi, iulie 18, 2024
AcasăLocal BTControalele anti-Covid continuă să facă victime. Zeci de amenzi aplicate pentru încălcarea...

Controalele anti-Covid continuă să facă victime. Zeci de amenzi aplicate pentru încălcarea restricțiilor

Zeci de botoșăneni care nu au respectat măsurile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 au fost sancționați de forțele de ordine. S-a întâmplat weekend-ul trecut când, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au desfășurat mai multe activități de verificare a modului în care sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Astfel, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), pe raza întregului județ s-au derulat mai multe acțiuni, atât în sistem propriu cât și integrat, fiind controlate peste 500 de locații de interes și peste 180 de mijloace de transport. De asemenea, susțin reprezentanții IPJ, au fost verificate zilnic, în medie, 1.900 de persoane aflate în carantină sau izolare la domiciliu.

„În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 18.000 de lei, 17 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea și 4 sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurii carantinei”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Restricţii de circulaţie pentru nevaccinaţi 

Potrivit ultimelor reglementări, obligativitatea prezentării certificatului verde este valabilă pentru o serie de activități, inclusiv pentru intrarea în magazine neesențiale, purtarea măștii de protecție este obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă, evenimentele private sunt interzise, iar carantina de noapte este încă valabilă la nivel național.

Astfel, circulația persoanelor nevaccinate și netrecute prin boală în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 22:00-05:00, este interzisă cu anumite excepții (deplasare la/de la locul de muncă, urgențe medicale etc.) pentru care este nevoie de completarea unei declarații pe proprie răspundere. Cei care circulă după ora 22 trebuie să poată prezenta certificatul verde (pe hârtie sau format electronic). Toți agenții economici (magazine, restaurante, săli de fitness etc) trebuie să închidă la ora 21:00. Restricțiile au fost menținute în ultima hotărâre de guvern pentru prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile, adoptată pe 12 noiembrie a.c.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
30.6 ° C
30.6 °
30.5 °
50 %
3.5kmh
100 %
joi
29 °
vin
33 °
sâm
32 °
Dum
29 °
lun
27 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

La ce vremuri sunt, e bine să ai ventilator la purtător.    

EDITORIAL

La primul congres al PMR - 21-23 februarie 1948, interpelat de Petru Groza, care i-a atras atenția că închisorile sunt pline de țărani și...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...