Bătăuși arestați pentru furturi

Cei doi tineri bănuiți că l-au bătut pe un elev al Liceului tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Flămânzi, în seara zilei de 26 noiembrie a.c., au fost arestați preventiv. Este vorba de Florin Bosînceanu și Gabriel Andrei Balan, ambii de 19 ani, care au fost reținuți duminică în urma unor percheziții efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, fiind bănuiți de comiterea a șapte infracțiuni de furturi și tentativă de furt comise din locuințe și societăți comerciale de pe raza județului Iași. Prezentați ieri în fața magistraților de la Judecătoria Iași, cei doi au fost încarcerați pentru 30 de zile.

De altfel, ultimul dintre ei, Gabriel Andrei Balan, a fost închis o perioadă în Centru de detenție a minorilor de la Tichilești, el alegându-se cu măsura privativă de libertate a internării într-un centru educativ pentru o perioadă de un an și șase luni, fiind condamnat pentru furt. Asta pentru că în iulie 2020, împreună cu doi frați din comuna Prăjeni, a spart mai multe magazine din județul Iași, din apropierea orașului Hârlău. Acționând cu fețele acoperite, fie cu măști de protecție, fie cu o cagulă improvizată, dar și cu mănuși, aceștia au spart în decurs de numai câteva ore trei magazine. Modul de operare a fost același – decuplau sistemele de supraveghere video, schimbau pozițiile camerelor de supraveghere, forțau ușile de acces, după care furau ce găseau. După ce au dat spargerile, tinerii au plecat în județul Timiș, unde au fost prinși de polițiștii din orașul Făget.

Gabriel Andrei Balan a fost reținut și de polițiștii botoșăneni, la sfârșitul lunii ianuarie 2020, fiind suspectat că ar fi participat la un furt. De altfel, tânărul, care a comis faptele înainte de a împlini 18 ani, a atras atenția anchetatorilor pentru un alt fapt. Deși nu are permis de conducere, el a cumpărat în decursul timpului nu mai puțin de trei autoturisme. Minor fiind, el ar fi fost urmărit în trafic de polițiștii botoșănenii, după ce a fost surprins conducând fără permis.

 

Deja ai votat!