Weekend cu spectacole la Teatrul “Mihai Eminescu”

Și în acest sfârșit de săptămână botoșănenii sunt invitați la două spectacole puse în scenă de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”. Astfel, sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 18.00, va putea fi vizionată piesa “CASTING…CASTING…CASTING..”

Textul aparține profesorului Lucian Băleanu, regia artistică și coloana sonoră lui Alexandru Vasilache, coregrafia Victoriei Bucun, iar scenografia lui Mihai pastramagiu. Din distribuția piesei face parte actrița Ela Nistor.

„Noi trecem toată viața printr-un casting fără de sfârșit! Iar uneori avem parte de câteva castinguri în fiecare zi. Fiecare dialog este, de fapt, un casting. Orice întâlnire dintre doi tineri este tot un casting. Toți dăm casting după casting pentru a avea o viață mai bună, mai liniștită… Mereu încercăm să convingem pe cineva. Sunt – dialogurile respective – probe, concursuri pe care, iată, le numim castinguri (…), transmit reprezentanții instituției.

Duminică, „WATCH DOGS” – „Câini de pază”

Duminică, de la ora 18.00, la Casa Tineretului, botoșănenii vor putea viziona piesa „WATCH DOGS” – „CÂINI DE PAZĂ”. Testul aparține lui Lucian Băleanu, regia artistică lui Alexandru Vasilache, iar scenografia lui Mihai Pastramagiu.

Din distribuţie fac parte actorii Gheorghe Frunză, Răzvan Amitroaei, Sorin Ciofu și Gina Pătrașcu Zamfirache.

„Incinta unui aeroport. Un culoar lăuntric, interzis călătorilor. Nimic ieșit din comun. Un cotidian aproape dureros de banal și plictisitor. Și totuși… În acest spațiu al întâlnirilor și al despărțirilor se intersectează destine. Sunt niște întâlniri aparent ocazionale, nevinovate. Așa cum ni se întâmplă cu miile pe parcursul unei vieți și cărora nu le acordăm nici cea mai minimă atenție. Aceste atingeri ale sorții, însă, nu sunt deloc accidentale. Ele ne marchează existența. A noastră , a celor din preajma noastră, a tuturor celor cu care intrăm ulterior în contact”, a transmis profesorul Lucian Băleanu.

Pentru ambele spectacole biletele costă 30 de lei şi 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari. Acestea se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, Tel. 0231 511 255, de marți până vineri între orele 8.00 -21.00, dar și Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 și 0735 779 821. De asemenea, acestea pot fi cumpărate şi online de aici. 

„Intrarea se face pe baza certificatului verde și a dovezii trecerii prin boală, dar care nu au mai mult de 180 de zile”, au transmis reprezentanții instituției.

Deja ai votat!