Cimitir de mașini închis cu poliția, după ce un botoșănean i-a ignorat pe comisarii de mediu

Comisarii de mediu au ajuns să intervină cu sprijinul polițiștilor. S-a întâmplat pe 6 decembrie a.c., când o echipă de comisari din cadrul Comisariatului Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu, în echipă mixtă cu inspectori din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, a verificat nu mai puțin de șase amplasamente în vederea asigurării protecție mediului și sănătății populație.

Printre locațiile vizate a fost și un cimitir de mașini descoperit în urma unui control făcut pe 1 septembrie a.c., pe raza comunei Hudești. Atunci, comisarii de mediu au găsit epavele mai multor autoturisme, precum și mai multe componente ale mașinilor dezafectate, care zăceau sub cerul liber. Întrucât operatorul economic identificat nu deținea autorizație de mediu pentru această activitate, comisarii de mediu au aplicat atunci amenzi de 50.000 de lei, dar și mai multe măsuri cu termen. Așa că, după circa trei luni de la controlul respectiv, comisarii de mediu, însoțiți de polițiști, au mers din nou acolo pentru a vedea dacă măsurile au fost duse la îndeplinire și dacă sunt respectate normele de mediu. Doar că „vizita” nu a fost una de bun augur.

„Pe un amplasament s-a constatat că o persoană fizică nu a realizat în totalitate și la termen măsurile dispuse anterior și nu respectă obligația deținătorilor de deșeuri să dețină spații special amenajate pentru stocarea deșeurilor în condiții care să garanteze reducerea riscului pentru sănătatea umană și deteriorării calității mediului”, a precizat Cristina Kashyap, comisar șef al Gărzii de Mediu Botoșani. Altfel spus, după controlul anterior, botoșăneanul sancționat nu a luat în seamă recomandările comisarilor de mediu.

Acum, s-au stabilit noi măsuri cu termen imediat, pentru neconformitățile constatate, iar botoșăneanul s-a ales cu interdicția de a mai desfășura activitățile neautorizate pe amplasament. Totodată, s-au aplicat două sancțiuni contravenționale în cuantum de 30.000 lei.

 

Deja ai votat!