Tineri în stare critică după un accident cumplit

Inconștiența și alcoolul merg mână în mâna la volan, iar de asta se conving tot mai des cadrele medicale și polițiștii botoșăneni. Astfel, sâmbătă noapte, doi tineri au ajuns în stare critică la spital, unul la Botoşani, iar altul la Iaşi, după ce maşina în care se aflau a lovit violent un cap de pod. Şoferul, în vârstă de 29 de ani, mirosea a băuturi alcoolice, dar nu a putut fi testat, din cauza rănilor pe care le avea. Accidentul a avut loc, la Flămânzi, în momentul în care şoferul a pierdut controlul direcţiei de mers, maşina părăsind carosabilul. Ulterior, aceasta a lovit violent un cap de pod, iar şoferul şi un amic de-al său, de 31 de ani, au rămas încarceraţi în mormanul de fiare contorsionate.

Cei doi tineri au avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a ieși din mașină, după care au fost preluați de ambulanța de terapie intensivă mobilă SMURD și o ambulanță aparținând Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA). „Ambii pacienţi au fost preluaţi în stare foarte gravă. Cel de 31 de ani, preluat de echipajul SMURD, prezenta multiple traumatisme şi contuzii la nivelul întregului corp. Se evidenţia o fractură complexă de femur, cu hemoragie, precum şi leziuni la nivelul organelor interne în cavitatea abdominală. A fost preluat de o echipă multidisciplinară şi dus în sala de operaţii”, a precizat medicul primar în medicină de urgenţă Ramona Guraliuc, medic şef al UPU-SMURD. După ce a fost operat, acesta a fost internat pe secţia de terapie intensivă, stare lui fiind în continuare una critică.

Şoferul a fost transportat la Urgenţe, după care medicii au decis direcţionarea lui la Iaşi, din cauza leziunilor foarte grave. „Pacientul a fost preluat şi transportat în centrul universitar. Prezenta un politraumatism prin accident rutier, hematom subdural drept, fractură vertebră la nivelul coloanei cervicale, pneumtorax, precum şi contuzie pulmonară”, a precizat medicul Andreea Stărică, medic de gardă în cadrul SJA Botoşani.

Cu câteva ore înainte, un alt şofer a ajuns cu maşina în stâlp la doar câteva ore după ce îi fusese reţinut permisul pentru alcool. 

Deja ai votat!