Bucuria Naşterii Mântuitorului, adusă de copiii de la Asociaţia Misionară “El rămâne credincios”

Asociaţia Misionară ”El rămâne credincios” își confirmă numele ce îl poartă, rămânând credincioasă și activităților anuale, serbând astfel şi în acest an Naşterea Mântuitorului nostru Isus Hristos. Deşi în acest an serbarea s-a desfășurat în condiţii mai deosebite, având în vedere restricţiile impuse de situaţia pandemică, farmecul, bucuria și frumuseţea acestei minunate sărbători, prin darul oferit de Dumnezeu omenirii nu a fost cu nimic diminuat.

Fiecare copil implicat în desfășurarea programului acestei sărbători a participat activ de-a lungul a aproape două luni de repetiţii. Am putut observa ce mare potențial există în aceşti minunați copii. Ceea ce le lipseşte lor este doar motivația, lucru pe care noi, în asociația noastră, dorim să îl schimbăm, să scoatem în evidență tot ce este mai bun și frumos în fiecare copil. Aceasta se poate realiza doar într-o bună echipă cu o viziune clară”, a declarat Lutz Noack, preşedintele asociaţiei.

Doi tineri din Germania lucrează ca voluntari în asociaţie

Voluntarii sosiți din Germania și în acest an contribuie cu întregul lor potențial la realizarea acestui scop. Bucuria membrilor asociaţiei este cu atât mai mare cu cât, alături de cei doi tineri voluntari din Germania (Lisa si Iakob) se implică în activităţile de aici şi două voluntare din Botoşani, respectiv Gabriela, elevă în clasa a X-a la Liceul „Dimitrie Negreanu” şi Adriana, elevă în clasa a XI-a la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”. Colaborarea cu aceste două fete minunate, ca voluntare, le întăreşte reprezentanţilor asociaţiei convingerea că, încet – încet, voluntariatul va lua amploare în Botoşani şi în ţară.

Deși condițiile actuale aduc în oameni, teama, descurajare, lipsa socializării fizice, atmosfera sfântă a sărbătorii Nașterii Mântuitorului a fost plină de pace, bucurie, dragoste și emoție.

Urmare a desfășurării serbării de Crăciun, am fost copleșiti de emoție, lacrimile curgându-ne pe obraji observând cu ce calități extraordinare sunt înzestraţi de Dumnezeu aceşti copii. Așa cum a subliniat şi domnul Lutz Noack, și noi ceilalți subscriem la cele spuse de dumnealui şi suntem și mai mult motivați să investim tot ce putem și ține de noi, ca viața lor să fie o viață cu sens”, a spus Carmen Olariu, directorul asociaţiei.

Cadouri din Germania pentru toţi copiii

Efortul depus de copii nu a rămas nerăsplătit, bucuria și emoția lor putând fi descoperită la primirea cadourilor.

Am fost deosebit de impresionat de lecțiile de viață ce mi le-au dat copiii. Consider că Paul și Alexandra au cântat ca nişte vedete de operă, iar Marian a jucat în piesă ca Leonardo di Caprio. Mă bucur enorm că există acest loc minunat în care copiii își pot exprima creativitatea și talentul, profitând de această oportunitate ce le este oferită de Asociația Misionară”, a declarat Iakob.

Lisa a arătat că programul de Crăciun le oferă copiilor posibilitatea de a încerca ceva diferit, de a-și dezvolta potențialul și creativitatea. „Nimic nu este mai plăcut de Crăciun, decât să cânt împreună cu copiii colinde, când afară este frig și în casă se simt aromele de iarnă”, a mai spus tânăra.

Adrianei i-a plăcut întotdeauna să ştie că este de folos cuiva, chiar şi cu cel mai mărunt lucru, aşa că a decis să lucreze ca voluntară la asociație. „Am fost impresionată de modul în care copiii au participat la realizarea aproape perfectă a sărbătorii Naşterii Domnului. Am văzut cu câtă bucurie interpretau colindele și câtă pasiune puneau în tot ceea ce făceau, în ciuda greutăţilor pe care le au în familii și în viața de zi cu zi”, a arătat Adriana.

Gabi, cealaltă tânără voluntară din Botoşani, deşi vine de ceva vreme la asociaţie, abia în acest an a fost direct implicată în organizarea serbării. „Nu a fost uşor, dar a fost o experiență frumoasă și de folos pentru că îmi doresc să îmi aflu scopul în viață. Munca cu copiii m-a făcut să văd viața altfel și să fiu mulțumitoare pentru tot ce am. Fac cu plăcere voluntariat şi mă bucur de această şansă enormă. Mă bucur că cineva are încredere în mine şi asta mă ajută să mă dezvolt din toate punctele de vedere. Cel mai mult mă bucur că aici, cu copiii, am descoperit esenţa Naşterii Mântuitorului”, a mai spus ea.

Toţi cei implicaţi în organizarea tradiţionalei serbări la Asociaţia Misionară „El rămâne credincios” au transmis că, peste toate acestea – emoţie, bucurie, frică, deznădejde, cadouri, mâncare, decor, sărbătoare – şi-ar dori „să nu pierdem din vedere darul cel mai important adus lumii prin Naşterea Mântuitorului”.

Deja ai votat!