Hoți de arbori prinși în flagrant de jandarmi și inspectorii silvici

Doi bărbați care tăiau ilegal copaci dintr-o pădure de pe raza Ocolului Silvic Dorohoi au fost prinși în flagrant, după ce au fost dați de gol de zgomotul drujbelor. Întâmplarea s-a petrecut luni, pe 20 decembrie a.c., când o patrulă formată din jandarmi și angajați ai Ocolului Silvic Dorohoi a organizat o acțiune de combatere a tăierilor ilegale de arbori.

După aproximativ 15 minute de mers prin pădure, ghidați de zgomot, jandarmii au identificat locul ,,acțiunii”, în apropierea localității Hulubești, unde au depistat doi bărbați care stivuiau copacii tăiați ceva mai devreme, pregătindu-se de transportul acestora la domiciliu.

Jandarmii le-au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori în fondul forestier național, indiferent de forma de proprietate, iar materialul lemnos din specia carpen, în valoare de aproximativ 1000 de lei, nu a mai ajuns în curțile celor doi, ci în ,depozitul silvicultorilor dorohoieni.

„Acțiunile în cooperare cu reprezentanții Direcției Silvice Botoșani vor continua pe tot parcursul sezonului rece, în vederea prevenirii tăierilor ilegale în pădurile județului”, a arătat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de jandarmi Județean.

 

Deja ai votat!