Avalanșă de crăciunițe la Maternitatea Botoșani

Crăciunul în acest an a fost acaparat de fetițe. Nu mai puţin de opt fete și doar doi băieți s-au născut în Ajun şi prima zi de Crăciun în Maternitatea Botoşani.

Astfel, pe 24 decembrie, la Maternitatea din Botoşani au venit pe lume cinci fetițe și un băiețel, iar în prima zi de Crăciun au fost alte trei fete și un băiat. Două dintre fetele născute în prima zi de Crăciun sunt gemene.

Cei 10 Crăciunei veniţi în acest an pe lume sunt sănătoşi şi cel mai probabil vor fi acasă înainte de Revelion. „La 5 copii nașterea a fost prin operație cezariană și 5 nașteri naturale. Majoritatea familiilor sunt din mediu rural și sunt la primul sau al doilea copil. Cel mai mic a cântărit 2170 grame, iar cel mai mult un băiețel 3770 grame”, a precizat medicul primar în neonatologie Carmen Zaboloteanu, şeful secţiei de neonatologie din cadrul Maternității Botoșani.

Este pentru prima dată în ultimii ani când fetițele câștigă “competița” de Crăciun. Medicii spun că, în ultimii ani, de Crăciun, numărul naşterilor de fete a fost în scădere față de cel al naşterilor de băieţi. Spre exemplu, anul trecut au fost șapte băieţi şi trei fete.

Părinţii micuţilor sunt convinşi că aceştia vor avea o viaţă frumoasă, pentru că s-au născut în zile sfinte şi le vor aduce şi lor noroc şi bucurii.

Deja ai votat!