Pensii distribuite cu întârziere în ianuarie

Poșta Română a anunţat astăzi că luna viitoare pensiile vor fi distribuite cu un decalaj de două zile. Reprezentanţii instituţiei au emis un comunicat de presă prin care au explicat că aceast se întâmpla deoarece banii pentru drepturile sociale vor fi virați în conturile Poștei Române începând cu 4 ianuarie, așa cum se întâmplă la fiecare început de an.

„Într-o lună obișnuită, Poșta Română primește prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Partenerii noștri de la Casa Națională de Pensii Publice vor vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile, ca la orice început de an. Transformarea acestora în cash și distribuirea în gențile fiecărui factor poștal durează aproximativ trei zile”, au transmis reprezentanţii Poştei.

Calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR) va fi următorul:

la domiciliu: în perioada 6 – 17 ianuarie 2022;

-la ghișeele subunităților poștale: până în data de 19 ianuarie 2022

Deja ai votat!