miercuri, mai 22, 2024
AcasăLocal BTSe anunţă schimbări în echipa IŞJ

Se anunţă schimbări în echipa IŞJ

Pe final de anul 2021, se anunţă unele schimbări în echipa Inspectoratului Şcolar Judeţean impuse de faptul că unii inspectori au participat la concursul pentru directorii de şcoli.

La această dată este aprobată detaşarea în interesul învăţământului pe postul de inspector şcolar general adjunct a doamnei profesor Ana Maria Loghin, care a fost suspendată din această funcţie câteva zile pentru a semna contractul de management pe postul director adjunct la Liceul <Alexandru cel Bun>, ca urmare a promovării concursului. După semnarea contractului de management ca director, l-a suspendat şi a revenit pe postul de inspector şcolar general adjunct”, a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general. Practic, Ana Maria Loghin are rezervată funcţie de director adjunct al Liceului „Alexandru cel Bun” pe care o va prelua atunci când nu va mai face parte din echipa IŞJ.

Avize aşteptate de la Ministerul Educaţiei 

Pentru ceilalţi inspectori se aşteaptă de la Ministerul Educaţiei avizele pentru încetarea detaşărilor sau pentru continuarea acestora, în funcţie de verificările care vor fi realizate.

Pentru semnarea contractelor de management ca directori au mai fost încetate detaşările profesorilor Cristina Margareta Loghin, inspector pentru management, Elena Dămii – inspector pentru managementului resurselor umane, Elena Chicoş – de la proiecte europene şi Paula Mihaela Stoleru – inspector pentru dezvoltarea resursei umane. Toate cele patru colege au semnat în această perioadă contractele de management pentru posturile pe care le-au obţinut, de director sau director adjunct, la unităţile de învăţământ unde au candidat în cadrul concursului”, a explicat Ada Macovei.

Prin Consiliul de Administraţie al IŞJ s-a solicitat Ministerului Educaţiei aviz pentru continuarea activităţii ca inspector pentru Cristina Margareta Loghin şi Elena Dămii. Cum Elena Chicoş şi Paula Mihaela Stoleru au decis să meargă pe funcţiile câştigate prin concurs, au fost propuse alte două cadre didactice care să le ia locul în cadrul IŞJ. „Este vorba de Crina Cristina Muraru, care a mai fost inspector de management şi acum ar putea să ocupe funcţia de inspector pentru dezvoltarea resursei umane, iar pentru postul de inspector proiecte europene am propus-o pe Daniela Pintilei, de la Colegiul Naţional <Mihai Eminescu”, a mai spus Ada Macovei.

În aceste zile ar urma să vină aprobările de la minister, după care se va întruni Consiliul de Administraţie pentru a proceda la realizarea documentelor de angajare.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
24 ° C
24.4 °
23.6 °
38 %
8.5kmh
14 %
mie
24 °
joi
25 °
vin
26 °
sâm
23 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ori cei care primesc de pomană o duc mai bine de aruncă totul la gunoi, ori cei care dau de pomană o duc mai...

EDITORIAL

Ori de câte ori vreun politician mai dezghețat sau mai vorbăreț este întrebat de ce el și ai lui nu repară nimic din noianul...

EPIGRAMA ZILEI

Când făcut-a rezervare A greșit, se pare, tasta Și s-a-nțeles din scrisoare C-o să vină cu … nefasta! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...