Ședință operativă la Prefectură despre starea drumurilor

Prefectul județului, Dan Nechifor, i-a convocat astăzi dimineață pe principalii responsabili în gestionarea problemelor privind starea drumurilor din municipiul și județul Botoșani, cauzate de căderile masive de zăpadă. Discuțiile s-au axat în principal pe intervenția cât mai rapidă, despre corelarea activităților și despre responsabilitățile pe care le are fiecare instituție cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice specifice iernii.

„Fie că este vorba despre arterele din municipiul Botoșani, aflate în responsabilitatea Urban Serv și a Primăriei. sau despre drumurile județene sau naționale, autoritățile sunt obligate să asigure condiții normale de trafic pentru conducătorii auto”, a fost mesajul prefectului județului, șeful Comitetului pentru Situații de Urgență pentru toți factorii implicați în gestionarea fenomenelor meteorologice.

Ședința a fost convocată după ce luni seară (n.r. – 27 decembrie a.c.), din cauza ninsorilor abundente, pe multe din arterele de circulație din municipiu sau județ s-a circulat cu dificultate, fie din cauza stratului de zăpadă, fie din cauza poleiului, ori a problemelor din trafic, cu toate că au existat atenționări meteorologice cu privire la aceste fenomene. De altfel, după o verificare în teren făcută luni seară, reprezentantul guvernului în teritoriu a apreciat că drumarii au intervenit cu întârziere, generând nemulțumiri din partea șoferilor.

 

 

Deja ai votat!