Burse pentru elevii care vor să studieze în Marea Britanie

Elevii botoşăneni care vor să studieze în Marea Britanie se pot înscrie pentru a obţine o bursă în acest scop. Astfel, HMC – Projects in Central and Eastern Europe oferă elevilor oportunitatea de a petrece al treilea și al patrulea an de liceu (clasa a XI-a și a XII-a) într-o școala independentă din Marea Britanie. Bursele sunt pentru doi ani şi acoperă taxa școlară anuală, cazarea și cheltuielile de masă.

Programul de burse este oferit de Headmasters’ and Headmistress’ Conference, o asociație de școli independente din Marea Britanie. Prin participarea la program, elevii se familiarizează atât cu limba engleză, cât și cu sistemul boarding school, prin care tinerii locuiesc și studiază împreună.

Perioada de studii petrecută în Marea Britanie este recunoscută de Ministerul Educației și Cercetării Științifice. Parcurgerea unor examene de diferență va fi necesară, în funcție de materiile studiate în Marea Britanie

Pentru a fi eligibili elevii interesați de înscrierea la aceste burse trebuie să fie înscriși într-o formă de învățământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul școlar – 2021-2022) în clasa a X-a; să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie; venitul părinților (NET, combinat) pe anul 2021 să nu depășească echivalentul în lei a 30.000 lire;  vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2022, între 16 ani și 17 ani si 6 luni – nu pot aplica decât elevii care, la data menționată, nu depășesc vârsta maximă admisă. Data nașterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 01.03.2005 și 01.09.2006. Elevii pentru care venitul părinților depășește suma de 30.000 de lire în anul 2021 pot aplica pentru o bursa parțială, urmând aceeași procedură de înscriere.

Data limită pentru înscrieri este 23 ianuarie 2022. Mai multe informaţii pot fi obţinute de pe site-ul https://tinedenoi.ro/burse-academice/.

Deja ai votat!