Sprijin financiar pentru legumicultori

Legumicultorii care produc usturoi și cei care cultivă legume în spații protejate vor putea beneficia, în 2022, de o schemă de ajutor de minimis care va ajunge până la 3.000 de euro/ha, respectiv 4.000 de euro/1.000 mp, potrivit unor proiecte puse în dezbatere recent de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Potrivit celor două proiecte, legumicultorii vor putea primi o sumă de bani în funcție de tipul legumelor pe care le cultivă și în funcție de ciclul de producție în care se încadrează.

Așadar, potrivit Proiectului pentru susținerea producerii de usturoi, cei care cultivă usturoi vor putea beneficia în 2022 de până la 3.000 de euro/ha, conform avocat.net.

Totodată, după cum stabilește Proiectul pentru susținerea producției de legume în spații protejate, legumicultorii care cultivă legume în sere vor putea primi sprijin financiar pentru maximum două culturi, fiecare de câte 1.000 mp, însă acestea trebuie să se încadreze în cicluri diferite de producție, respectiv în ciclul I (valorificarea se face în perioada 1 martie- 10 iunie) și/ sau ciclul II (valorificarea se face în perioada 20 octombrie- 9 decembrie).

Sunt vizați legumicultorii care produc: tomate; ardei gras și/ sau lung-kapia; castraveți; fasole păstăi; salată; spanac; ceapă verde.

Valoarea maximă a sprijinului financiar pentru cele două cicluri de producție poate ajunge până la 4.000 de euro/ beneficiar, și anume: 3.000 de euro/ cultură în Ciclul I/ 1.000mp/ beneficiar; 1.000 de euro/ cultură în Ciclul II/ 1.000mp/ beneficiar.

Deja ai votat!