miercuri, ianuarie 15, 2025
AcasăLocal BTSprijin financiar pentru legumicultori

Sprijin financiar pentru legumicultori

Legumicultorii care produc usturoi și cei care cultivă legume în spații protejate vor putea beneficia, în 2022, de o schemă de ajutor de minimis care va ajunge până la 3.000 de euro/ha, respectiv 4.000 de euro/1.000 mp, potrivit unor proiecte puse în dezbatere recent de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Potrivit celor două proiecte, legumicultorii vor putea primi o sumă de bani în funcție de tipul legumelor pe care le cultivă și în funcție de ciclul de producție în care se încadrează.

Așadar, potrivit Proiectului pentru susținerea producerii de usturoi, cei care cultivă usturoi vor putea beneficia în 2022 de până la 3.000 de euro/ha, conform avocat.net.

Totodată, după cum stabilește Proiectul pentru susținerea producției de legume în spații protejate, legumicultorii care cultivă legume în sere vor putea primi sprijin financiar pentru maximum două culturi, fiecare de câte 1.000 mp, însă acestea trebuie să se încadreze în cicluri diferite de producție, respectiv în ciclul I (valorificarea se face în perioada 1 martie- 10 iunie) și/ sau ciclul II (valorificarea se face în perioada 20 octombrie- 9 decembrie).

Sunt vizați legumicultorii care produc: tomate; ardei gras și/ sau lung-kapia; castraveți; fasole păstăi; salată; spanac; ceapă verde.

Valoarea maximă a sprijinului financiar pentru cele două cicluri de producție poate ajunge până la 4.000 de euro/ beneficiar, și anume: 3.000 de euro/ cultură în Ciclul I/ 1.000mp/ beneficiar; 1.000 de euro/ cultură în Ciclul II/ 1.000mp/ beneficiar.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
3.6 ° C
3.6 °
2.2 °
71 %
1kmh
99 %
mie
4 °
joi
2 °
vin
5 °
sâm
6 °
Dum
7 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Miile de oameni de la mitingul AUR din Botoșani erau mai puțini, dar a fost și frig, e drept.

EDITORIAL

Cu siguranță Hollywood-ul reprezintă pentru mulți actori americani sau nu, un pisc înalt și luminos, un țel în viață, un ideal mult râvnit. De-a...

EPIGRAMA ZILEI

Nene Iancule, să știi, Că azi, „letrele” pierdute Nu se pun la pălării Ci la ... dosărel, cusute!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...