Valul cinci al pandemiei începe să se resimtă şi la Botoşani (video)

Cel de-al cincilea val al pandemiei de Covid începe uşor-uşor să se resimtă şi la Botoşani. Astăzi, numărul de noi cazuri de Covid depistate s-a dublat faţă de ieri. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost depistate 53 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, în timp ce în intervalul precedent au fost 21.

“Este vorba despre persoane care s-au testat din cauza faptului că prezintă simtomatologie specifică fenomenelor respiratorii. Sunt persoane care s-au prezentat pentru a fi testate fie în Urgenţe, fie s-au testat la farmacie sau la medicii de familie”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

La nivel naţional, în ultimele 24 de ore au fost 3.900 de cazuri noi de COVID-19, mai mult decât dublu față de ziua anterioară când au fost raportate 1.756 de infectări. 

În ultimele 72 de ore au fost depistat în judeţ 4 cazuri de infectare cu tulpina Omicron. “Vom mai trimite astăzi mai multe teste, dintre persoanele pozitive, pentru segvenţiere la Iaşi şi aşteptăm zilele următoare rezultatele”, a mai spus medicul Monica Adăscăliţei.

Deja ai votat!