sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTValul cinci al pandemiei începe să se resimtă şi la Botoşani (video)

Valul cinci al pandemiei începe să se resimtă şi la Botoşani (video)

Cel de-al cincilea val al pandemiei de Covid începe uşor-uşor să se resimtă şi la Botoşani. Astăzi, numărul de noi cazuri de Covid depistate s-a dublat faţă de ieri. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost depistate 53 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, în timp ce în intervalul precedent au fost 21.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

„Este vorba despre persoane care s-au testat din cauza faptului că prezintă simtomatologie specifică fenomenelor respiratorii. Sunt persoane care s-au prezentat pentru a fi testate fie în Urgenţe, fie s-au testat la farmacie sau la medicii de familie”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

La nivel naţional, în ultimele 24 de ore au fost 3.900 de cazuri noi de COVID-19, mai mult decât dublu față de ziua anterioară când au fost raportate 1.756 de infectări. 

În ultimele 72 de ore au fost depistat în judeţ 4 cazuri de infectare cu tulpina Omicron. „Vom mai trimite astăzi mai multe teste, dintre persoanele pozitive, pentru segvenţiere la Iaşi şi aşteptăm zilele următoare rezultatele”, a mai spus medicul Monica Adăscăliţei.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
26.6 ° C
27 °
26 °
41 %
2.1kmh
100 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
26 °
mar
32 °
mie
31 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...