Medic decedat după ce a ieşit din gardă

Şoc în lumea medicală botoşăneană, după ce unul dintre cei mai cunoscuţi medici din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi a decedat subit, la doar 46 de ani.

Medic coordonator al compartimentului de Primire urgenţe din cadrul Spitalului Dorohoi, doctorul Ovidiu Alexa a decedat vineri după-masă, în propriul apartament, din Dorohoi. Medicului i s-a făcut rău, iar soţia a apelat la colegii săi. Ajunse la domiciliul celor doi, cadrele medicale l-au găsit în stop cardio-respirator, din cauza unui infarct extins. Au fost începute imediat manevrele de resuscitare, însă, din păcate, fără rezultat.

“Suntem cu toţii în stare de şoc. A fost resuscitat mai bine de o oră jumătate. A fost şi doamna doctor Moşneguţu, de la secţia de Terapie Intensivă. A făcut tot ce este omeneşte posibil. Inima a pornit de două ori, însă nu a rezistat. Am încercat să îl trimitem cu elicopterul la Iaşi, dar nu s-a mai putut”, a spus medicul Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

“E o pierdere uriaşă pentu întregul colectiv”

Ovidiu Alexa fusese de gardă, ieri, împreună cu managerul unităţii sanitare. Potrivit apropiaţilor, medicul suferea de hipertensiune, insuficienţă renală şi o cardiomiopatie ischemică la debut. Cu toate acestea, medicul îşi ignora starea de sănătate, din dorinţa de a nu lipsi de la muncă prea mult. Acesta ar fi acuzat de ieri o stare de rău, dar a încercat să se trateze singur, punând totul pe seama oboselii.

“Simţea de ieri unele dureri, dar poate nu le-a dat atenţia cuvenită. El a trimis 100 de elicoptere şi ambulanţe la Iaşi cu pacienţi şi i-a salvat, dar el nu a putut merge la Institutul Cardiologic să se trateze. E o pierdere uriaşă pentru întregul colectiv şi suntem alături de familie. Dumnezeu să îl ierte!”, a încheiat medicul Valerian Andrieş.

Deja ai votat!