spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTMedic plâns de colegi şi pacienţi: „Nu a găsit timp şi pentru...

Medic plâns de colegi şi pacienţi: „Nu a găsit timp şi pentru sănătatea lui”

Reţelele de socializare au fost pline de mesaje de condoleanţe din partea a sute de pacienţi, cunoştinţe, colegi sau prieteni, şocaţi de moartea fulgerătoare a medicului Ovidiu Alexa, la doar 46 de ani.

Coordonator al Compartimentului de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Dorohoi, medicul a murit în braţele colegilor, care au încercat să îl readucă la viaţă.

Unul dintre cele mai emoţionante mesaje postate este chiar al medicului ATI Simona Moşneguţu, cea care a încercat, timp de o oră jumătate, să îl smulgă pe colegul său din ghearele morţii. De două ori a şi reuşit să îi repornească inima, însă infarctul a fost atât de extins, încât medicul Ovidiu Alexa nu a putut fi stabilizat şi a decedat. „Pentru noi, medicii, persoane controversate în această perioadă, vârsta de 46 de ani este aceea a maturității profesionale și a vârfului de carieră… OVIDIU a demonstrat acest lucru…și mai avea multe lucruri de făcut. Astăzi, a plecat grăbit dintre noi un coleg, prieten de suferiţă și un OM. A salvat sute, poate chiar mii de oameni…a trimis atunci când a considerat necesar spre alte spitale, cu ambulanţa terestră sau aeriană sute de pacienți, în speranța că vor avea o șansă.. Mulţi au avut și îi sunt recunoscători. ASTĂZI nu a avut această șansă…se neglijase prea mult…nu a găsit timp și pentru sănătatea lui… Nu a putut decola nici o ambulanță de la sol pentru el, întrucât inima sa s-a oprit brusc și ireversibil….Drum lin spre cer…DR OVIDIU ALEXA…dar te-ai grăbit…nu crezi???”, a postat medicul Simona Moşneguţu.

Sute de dorohoieni, şi nu numai, au postat mesaje de condoleanţe, dar şi de mulţumire, la adresa medicului care i-a tratat pe ei sau o rudă de-a acestora. „Acu 7 ani, într-o zi, tot din luna ianuarie l- a salvat pe tatăl meu de la infarct. Astăzi, el nu a mai putut fi salvat și e trist. Drum lin alaturi de îngeri. Un medic de excepție”, a postat unul dintre utilizatori.

„Vă datorez multe din cunoștințe, răbdarea cu care m-aţi învățat şi încurajat mereu. O sa rămâneți mereu în inima mea Domn Doctor Drum lin printre îngeri”, a fost mesajul postat de un cadru medical din Dorohoi.

„Condoleanţe și Dumnezeu să îl aibe în pază… Cel mai bun medic din Dorohoi, a fost un om corect, săritor și cu o inima mare”

„Am pierdut un adevărat profesionist!! Lumea medicală din Dorohoi e mai săracă! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

„Condoleanțe familiei! A plecat un înger dintre noi. A fost un medic trimis de Dumnezeu, el avea grijă de noi și era un înger pe pământ offf îmi pare rău”

„Nu îmi vine să cred…o mare pierdere…Dumnezeu să îl ierte!”

Sunt doar câteva dintre sutele de mesaje postate pe reţelele de socializare.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
18.6 ° C
18.6 °
18.6 °
77 %
2.8kmh
58 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...