Zeci de botoşăneni se învârt deasupra Sucevei de mai bine de o oră (video)

Ceața densă de duminică a dat peste cap traficul aerian din județul vecin. Astfel, trei avioane care trebuiau să aterizeze astăzi la 11:10, 11:15 şi 12:15 de la Luton, Doncaster şi Manchester au fost în imposibilitatea de a ateriza şi au zburat în cerc deasupra Sucevei. Primele doua curse aparţin Wizz Air, iar cea de-a treia aeronavă aparţine Ryanair.

Echipajele de bord ale aeronavelor ce veneau din Luton şi Doncaster au încercat de mai multe ori să aterizeze, însă procedurile au eşuat. În acest context avionul care venea din Manchester a fost redirecţionat pentru aterizare la Cluj, iar cel ce venea din Doncaster, şi care a stat în aer mai bine de o oră, la Iaşi. Avionul care a decolat din Luton a rămas, însă, la Suceava unde survolează de aproape două ore. Decizia de aterizare sau de plecare spre alt aeroport poate fi luată doar de comandantul aeronavei.

Oamenii s-au plâns că reprezentanii aeroportului nu le-au oferit informaţii 

Sute de persoane sunt blocate şi în Aeroportul Ştefan cel Mare din Suceava. Asta deoarece cele trei aeronave trebuiau să le preia pentru a le transporta spre destinaţii. Oamenii spun că reprezentanţii aeroportului nu le spun nimic. Ba mai mult, o familie care aştepta o rudă din Manchester a primit un telefon de la reprezentanţii aeroportului din Marea Britanie prin care au fost anunţaţi că avionul va ateriza la Cluj. Cei de la Suceava nu le-au oferit informaţii.

Aeronava care plecase de la Doncaster a aterizat pe aeroportul din Iaşi la 12.45, Manchester a aterizat pe aeroportul din Cluj la ora 13.00, iar Luton la 13.18 pe aeroportul din Suceava.

“A fost puţin stresant să stăm trei ore în avion. Pilotul a spus că nu s-a putut ateriza din cauza ceţii. Au încercat o dată, dar nu au reuşit”, a spus unul dintre pagaserii aeronavei care a decolat din Luton.

Între timp la Suceava a mai aterizat o aeronavă de la Otopeni, care, a fost nevoită să survoleze de mai multe ori aeroportul înainte de aterizare.

Deja ai votat!