Donare de sânge, în uniformă. Mai mulți militari au mers la Centrul de Transfuzie Sanguină

Mai mulți militari din cadrul Batalionului de artilerie 335 „Alexandru cel Bun” au mers la începutul acestei săptămâni la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) din Botoșani și au donat sânge. Acțiunea a avut loc în cadrul campaniei de donare de sânge „Salvează o viață”, organizată cu prilejul aniversării a 145 de ani de la înființarea Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”.

Acțiunea s-a dorit a fi și un exemplu de conștientizare, pentru a trezi spiritul civic al botoșănenilor care merg în număr tot mai mic la donare. În prezent, circa 10 persoane ajung zilnic la CTS, iar necesarul de sânge depășește cu mult donarea. Deși primesc tichete de masă, scutire de la serviciu și un set de analize, botoșănenii nu se înghesuie să doneze. Unii spun că au probleme medicale, iar alții se tem. Există și persoane care se prezintă la centrul de transfuzii doar la solicitarea unor cunoștințe care au nevoie disperată de sânge.

Criza de sânge este accentuată și de pandemia de Covid-19. Asta pentru că în această perioadă sunt condiții suplimentare de eligibilitate. Astfel, cei vaccinați împotriva covid au restricții la donare între 7 și 28 de zile, în funcție de vaccin.

 

Deja ai votat!