sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BT15 clase de elevi şi-au mutat activitatea în mediul online

15 clase de elevi şi-au mutat activitatea în mediul online

Ieri, 10 ianuarie, au fost confirmaţi pozitiv la testul COVID-19 nouă elevi şi şase cadre didactice botoşănene. Asta după ce, săptămâna trecută, 14 elevi au aflat că au Covid.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Ada Macovei, inspector şcolar general, a declarat că, la această dată, sunt 15 clase care îşi desfăşoară activitatea în mediul online.

Deocamdată, avem pentru cei nouă copii, nouă clase în online de săptămâna aceasta, plus şase clase de săptămâna trecută. Sunt 15 clase în online, fără a avea nicio unitate şcolară trecută integral în online. Vedem cum evoluează lucrurile şi, în funcţie de context, vineri se vor schimba scenariile”, a explicat oficialul.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat ieri că, începând cu 17 ianuarie, şcolile cu mai puţin de 60% dintre angajaţi vaccinaţi, din localităţile cu incidenţă a infectării cu SARS-CoV-2 de peste 3 la mie, vor trece în online.

În condiţiile în care achiziţia de teste pentru elevi a fost blocată, Ministrul Educaţiei a fost întrebat dacă le recomandă părinţilor să cumpere teste pentru copii. „Un părinte care ţine la copilul lui achiziţionează teste, dacă poate, şi are şi mulţumirile noastre, ale tuturor, pentru că protejează nu numai propriul copil, ci întreaga comunitate şcolară”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
26.6 ° C
27 °
26 °
41 %
2.1kmh
100 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
26 °
mar
32 °
mie
31 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...