Numărul noilor cazuri de Covid s-a dublat în ultimele 24 de ore în judeţ

Numărul noilor cazuri de Covid depistate în judeţ s-a dublat în ultimele 24 de ore. Astfel, dacă în intervalul precedent fuseseră raportate 68 de îmbolnăviri, astăzi autorităţile au anunţat că au fost diagnosticate cu Covid 141 de persoane. Localitatea în care au fost descoperite cele mai multe cazuri este municipiul Botoşani, 57 dintre persoanele bolnave provenind de aici. Alte 22 de cazuri au fost depistate la Dorohoi şi 10 la Mihai Eminescu, localitate care a intrat în scenariul roşu după ce incidenţa a ajuns la 3,46 de cazuri la mia de locuitori.

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 creşte în ritm alert. Astfel, alte 10 localităţi sunt în scenariul galben. Este vorba despre municipiul Botoşani, Avrămeni, Corni, Curteşti, Dersca, Havârna, Lozna, Mihăileni, Rădăuți-Prut, Truşeşti și Sulița. La nivelul judeţului rata de infectare este de 1.08 cazuri la mia de locuitori.

De la debutul pandemiei până în prezent 23.302 persoane din județ s-au îmbolnăvit de Covid. Dintre acestea  peste 21.500 s-au vindecat, iar 1.206 și-au pierdut viața.

Deja ai votat!