Călugăr mort de frig

Moarte cumplită pentru in călugăr de la o mănăstire din județ.

În vârstă de 91 de ani, bătrânul era călugăr la Schit Oneaga, iar în cursul zilei de duminică a dispărut de la schit.

Acesta a fost căutat de familie și ceilalți călugări, fiind găsit de o nepoată de-a sa, luni dimineață, căzut într-o râpă dintr-o pădure din zonă. Bătrânul era înghețat de frig și a fost preluat de o ambulanță și transportat la Urgențe. “Pacientul a ajuns la spital în șoc hipotermic, cu temperatura de 30 de Grade Celsius. A fost internat pe secția medicală în stare critică. Din păcate, la 24 de ore a survenit decesul”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauza decesului. “A fost înregistrat un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsurile corespunzătoare”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Hipotermiile moderate (de la 35 la 32°C) sunt însoţite de frisoane intense (mijloc de apărare a organismului de producerea de căldură), grave (de la 32 la 26°C) şi majore (sub 26°C) însoţite de tulburări ale stării de conştienţă (chiar comă), depresie respiratorie, încetinire a frecvenţei cardiace şi de o scădere progresivă a presiunii arteriale cu diminuarea debitului cardiac.

Deja ai votat!