miercuri, mai 18, 2022
AcasăLocalPolițiști de la trupele speciale cercetați după o gafă (video)

Polițiști de la trupele speciale cercetați după o gafă (video)

Angajaţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, care au descins la o adresă greşită, vor fi cercetaţi disciplinar de către colegii lor.

S-a ajuns în această situaţie după ce un botoşănean a reclamat că s-a trezit cu „mascaţii” peste el în casă, deşi nu avea nicio legătură cu intervenţia acestora. Când au realizat că au greşit adresa, oamenii legii au plecat fără a da prea multe explicaţii.

După ce bărbatul culcat la pământ şi încătuşat în propria casă, din greşeală, a depus o lângere la şeful IPJ Botoşani, conducerea instituţiei a dispus începerea imediată a unei anchete, care a scos la iveală o serie de încălcări ale regulamentelor şi protocoalelor în astfel de situaţii. Din acest motiv, după ce s-a stabilit că au fost neregul în intervenţia poliţiştilor, s-a început o anchetă disciplinară. „Față de cei implicati a fost declanșată cercetarea disciplinară, urmând ca la finalizarea acesteia sa fie luate măsurile care se vor impune”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Situaţia a ieşit la iveală la mijlocul lunii decembrie, când un cuplu de tineri din Botoşani s-a trezit cu „mascații” la ușă, soțul a fost culcat la pământ și încătușat, iar copilul de nici trei ani trezit brusc din somn. Imediat după ce bărbatul a deschis ușa, doi angajați de la trupele speciale ale poliției i-au călcat pragul casei. „Unul dintre ei mi-a spus: culcat! M-am culcat, mi-au pus cătușele, fără să mai spună nimic. Al doilea a început să controleze prin toată casa. A trezit și copilul din somn, după care a strigat: liber! și a intrat în casă un al treilea polițist. Un comisar, cred. Era îmbrăcat în civil și, fără să se prezinte, fără nimic, mi-a spus ca au un mandat de percheziție, însă când au zis numele persoanei percheziționate, am spus că este o greșeală. Nu eram eu. Am rămas complet blocat de la şocul pe care l-am avut. Eram spectator în propria casă. Vorbeau poliţiştii cu soţia şi eu mă uitam şi nu mai ştiam ce să zic. Parcă eram cine ştie ce criminal”, a povestit bărbatul, la câteva ore după eveniment. Soția acestuia, panicată de ceea ce se întâmpla, i-a cerut ofițerului să se legitimeze. Acesta ar fi refuzat, însă, făcând stânga împrejur si părăsind locuința în care poliţiştii au descins din greșeală.

Speriați, cei doi soți au realizat rapid care fusese încurcătura. Aceștia locuiesc pe o alee care are același nume cu o stradă. Ei stau la apartamentul șapte, cel vizat este tot șapte, doar că unul este la parter, altul la etajul unu, unul pe o alee, altul pe o stradă. O greșeală pe care o mai fac, uneori, și cei care livrează mâncare. „Replica lor a fost ceva de genul ne pare rău, se mai întâmplă să greșim adresa. Eu știu că mai greșesc adresa cei de la pizza, dar Poliția? Totuși au resurse mai mari decât cei de la pizza. Și teoretic oameni mai bine pregătiți. Nici măcar nu s-a prezentat”, a spus soția bărbatului.
Deşi cei care au făcut gafa de proporţii uriaşe au fost poliţiştii, aceştia le-au recomandat proprietarilor să-şi schimbe numărul de pe uşă.

Reprezentanții IPJ spun că situaţia este una unică pentru oamenii legii din judeţ. „Este o situație regretabilă, cu care nu ne-am mai confruntat până în prezent, iar proprietarul locuinței a fost asigurat de toată disponibilitatea polițiștilor în ceea ce privește acest caz”, a mai spus Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Bărbatul a mai făcut două sesizări, legate de abuz în serviciu şi violare de domiciliu, acestea urmând a fi anchetate de un procuror.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.3 ° C
12.6 °
11.1 °
66 %
5.7kmh
97 %
mie
13 °
joi
19 °
vin
25 °
sâm
22 °
Dum
18 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9492

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Probabil întreba lumea prea des ce e cu șantierul, de ce nu e gata. Și edilii au luat măsuri.

EDITORIAL

Săptămâna trecută s-au întâmplat niscaiva lucruri surprinzătoare. După amânări și amânări s-a dat decizia definitivă în Dosarul Colectiv, cu condamnări mai reduse decât cele...

GÂNDUL ZILEI

Mai interesant ar fi dacă atunci când dăruiești nu ai spune cât ci … din cât!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...