joi, septembrie 29, 2022
AcasăLocalProiecte de aproape 100.000 lei câștigate de Colegiului Național “A.T. Laurian”

Proiecte de aproape 100.000 lei câștigate de Colegiului Național “A.T. Laurian”

Colegiul Național „A.T Laurian” urmează să înființeze din această lună un club de robotică și va amenaja un spațiu pentru iubitorii de șah, în urma unei finanțări de 93.329 lei din partea Fundației Comunitare Iași.

Ele se înscriu în tradiția pe care cei din Laurian au creat-o, deja, a implementării proiectelor care, pe lângă avantajele pe care le aduc elevilor colegiului, sunt deschise și spre comunitate”, a declarat Ioan Onofrei, directorul colegiului, cel care a scris proiectele și le-a depus spre finanțare.

Club de robotică pentru dezvoltarea competențelor elevilor

Primul proiect, intitulat “ATUURI PENTRU O CARIERĂ DE SUCCES – ROBOTICĂ ȘI IMPRIMARE 3D”, are ca scop crearea unui club de robotică pentru dezvoltarea, la tinerii participanți, a competențelor necesare în folosirea programelor de programare și manipularea roboților, crearea machetelor specifice, folosind tehnologii dintre cele mai moderne pentru proiectarea și realizarea roboților, inclusiv imprimarea 3D, pentru dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă și peermentoring.

Beneficiind de expertiza profesorilor de informatică, în special a celor care au absolvit cursul “Adapting IT teacher’scompetences and knowledge to modern robotics and web technologies (Tech-Roboweb)” prin proiect ERASMUS+, dar și a celor care au absolvit cursurile ECDL 3D Printing, dezvoltat de ECDL ROMANIA, elevii vor deschide o fereastră spre viitor, spre lumea roboților pe care vor învăța să îi asambleze și programeze.

Asociația Comitetelor de Părinți din Colegiul Laurian, în parteneriat cu Colegiul Național “A. T. Laurian“ vor garanta buna desfășurare și sustenabilitatea activităților.

Spațiu amenajat pentru iubitorii de sporturile minții

Cel de-al doilea proiect, “SPORTURILE/JOCURILE MINȚII, ACCESIBILE OUTDOOR”, a fost depus de Asociația de Tineret „2010 EUROPA” și are ca obiectiv amenajarea unui spațiu exterior – curtea interioară a corpului B – prietenos, modern (mobilier și dotări noi), ecologic (coșuri pentru colectare selectivă, parcare biciclete), verde (flori și arbuști).

În acest loc iubitorii șahului, din colegiu dar și din afară, și a jocurilor de go, domino, scrabble, activity etc. se vor reuni pentru a le învăța sau a se perfecționa, în prezența unor campioni certificați sau, de ce nu, în devenire. Pentru a ținti și performanța, aici se vor organiza mai multe competiții: simultane de șah dar și memorialul de șah Mihai Diaconu, în cinstea marelui jucător botoșănean care a pregătit generații de tineri șahiști.

Finanțarea totală a proiectelor este asigurată prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, implementat în Botoșani de Fundația Comunitară Iași, prin FFCR, cu sprijinul Lidl România și contribuția celor două asociații care sprijină, și în acest mod, procesul educativ în Colegiul Național “A. T. Laurian“.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.4 ° C
16.6 °
11.1 °
88 %
1.3kmh
39 %
mie
13 °
joi
24 °
vin
25 °
sâm
27 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe timpul nopții va trebui să fim decenți. Că e frig.

EDITORIAL

Despre modul impardonabil în care au fost umiliți mulți olimpici botoșăneni cu prilejul Galei de Excelență în Educație s-a scris pe larg în paginile...

GÂNDUL ZILEI

După ce-am citit un tom Cred că m-am edificat: „Expirat” este un om Care-a fost cândva … pirat! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...