marți, iulie 15, 2025
AcasăLocal BTSpitalele fac strategii pentru a primi toţi pacienţii

Spitalele fac strategii pentru a primi toţi pacienţii

Spitalul Judeţean începe să fie acaparat, încetul cu încetul, de pacienţii cu Covid. Secţiile unităţii sanitare încep, din nou, să se transforme treptat în secţii Covid, în detrimentul celorlalţi pacienţi, care sunt din nou amânaţi la operaţii sau la internare. Ca şi în celelalte valuri, cele mai multe paturi sunt alocate bolnavilor Covid de Spitalul Judeţean, unitatea sanitară care asigură, însă, tratamentul pentru toate categoriile de pacienţi din judeţ.

Conducerea unităţii sanitare încearcă să păstreze locuri şi pentru pacienţii care vin cu alte afecţiuni în spital, însă un procent din sutele de cazuri zilnice de Covid ajung să aibă nevoie şi de internare. „Raportul cazurilor care necesită internare este mai scăzut, procentual, comparativ cu celelalte valuri, raportat la totalul de cazuri. Dar chiar şi aşa, sunt multe cazuri care au nevoie de internare. În condiţiile în care, la nivel de judeţ sunt peste 5000 de persoane diagnosticate, secţiile spitalului se umplu relativ repede. Încercăm, pe cât posibil, să menţinem deschise secţii şi compartimente şi pentru pacienţii non-Covid, pentru că şi ei au în continuare nevoie de servicii medicale”, a precizat economista Doina Caba, managerul general al SJU Mavromati.

7 bolnavi de Covid sunt la ATI

Potrivit ultimei raportări cu ocuparea paturilor de Covid, în cea mai mare unitatea sanitară mai erau câteva locuri libere în secţia chirurgie Covid, Infecţioase Covid şi la Psihiatrie. Mai mult, capacitatea secţiei ATI Covid a fost mărită de la 5 la 7 paturi, toate acestea fiind ieri ocupate.

Pe lângă paturile puse la dispoziţie de SJU, celelalte unităţi sanitare au o capacitate totală de 220 de paturi pentru pacienţii covid. În aceste spitale însă, nu au început încă internările, secţiile covid fiind deschise încă la un procent mai mic.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
25.5 ° C
25.6 °
25.5 °
65 %
3.1kmh
90 %
mar
25 °
mie
26 °
J
24 °
vin
24 °
S
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pentru cei care nu apucă să meargă la mare, primăria oferă din când în când valuri înspumate. Şi tot apar cârcotaşi. Oameni răi, dom’le.  

EDITORIAL

Privind la ce se întâmplă în Educația din România, mă gândesc la proverbul „Nu aduce anul ce aduce ceasul”. Cu puține excepții, cei care...

EPIGRAMA ZILEI

Controverse mari stârnea Lumea afirmând, uimită Despre el, o, ce lulea! Despre ea, o, celulită!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...